Administratie publica

Violenţa domestică, subiect de dezbatere în cadrul proiectului european destinat femeilor şomere

Seminar 1„Combaterea stereotipurilor de gen, a traficului de fiinţe umane şi violenţei domestice”, aceasta a fost denumire completă a seminarului organizat ieri de Primăria Câmpina şi Fax Media Consulting, în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Egalitatea de şanse şi gen prin antreprenoriat şi calificare”. Vă reamintim că este vorba despre acel proiect în valoare de peste 2 milioane lei, câştigat anul trecut de administraţia locală şi destinat calificării şi recalificării femeilor aflate în căutarea unui loc de muncă. Pe parcursul celor 18 luni de implementare a proiectului, la Câmpina sunt organizate diferite evenimente pentru promovarea principiului egalităţii de şanse pe piaţa muncii, iar simpozionul menţionat se înscrie în rândul acestora. Este, de fapt, a doua campanie importantă care se adresează femeilor implicate în proiect, după cea din toamna anului trecut, referitoare la discriminarea pe piaţa muncii.
La acţiunea de ieri au participat reprezentanţi ai Primăriei Câmpina, ai Fax Media Consulting, ai unor instituţii publice, precum şi o parte dintre femeile care urmează cursurile de calificare şi recalificare din cadrul proiectului cu finanţare europeană. Despre tema seminarului au vorbit managerul de proiect Dana Hoitan (Compartimentul programe de finanţare din cadrul Primăriei) şi Carmen Gheorghe, şefa Poliţiei Locale Câmpina.

Seminar 2

Se estimează că, în prezent, în România, o femeie este victima violenţei domestice la fiecare 30 de secunde. La nivel mondial, una din trei femei a fost măcar o dată în viaţă victimă a violenţei domestice. Din studiile realizate reiese că, din păcate, violenţa domestică se transmite din generaţie în generaţie. Ceea ce începe cu o palmă, cu un „accident”, devine rutină, iar relaţia din familie ajunge să fie una de control, manipulare şi abuz.
Traficul de fiinţe umane este una dintre infracţiunile cele mai grave la nivel mondial. O formă modernă de sclavie, victimele fiind, în general, femei şi copii.
Seminar 3

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *