Social

Astăzi a fost inaugurată Baza de Tratament Balneologic a Spitalului SanConfind

Baza Tratament 1Lume multă, lume bună, astăzi la inaugurarea Bazei de Tratament Balneologic şi de Recuperare din cadrul Spitalului SanConfind Poiana Câmpina, prima şi poate cea mai importantă secţie a singurului spital privat din judeţul Prahova. Probabil că au fost în jur de 400 de persoane prezente la eveniment, de la foşti miniştri şi reprezentanţi ai unor firme importante în domeniul medical, până la şefi ai unor instituţii publice judeţene şi locale, primari, consilieri locali, foarte mulţi medici, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în realizarea acestei investiţii exclusiv private.
S-a vorbit despre ceea ce înseamnă Spitalul SanConfind, de unde a pornit ideea, cum s-a ajuns la investiţia de acum şi care sunt următorii paşi până la finalizarea spitalului, apoi a fost vizitată Baza de Tratament, funcţională începând de săptămâna viitoare. Au vorbit despre spitalul privat de la Poiana Câmpina: preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Confind – Ioan Simion (iniţiatorul şi finanţatorul acestui proiect), fostul ministrul al Sănătăţii Vasile Cepoi, prof. universitar doctor Radu Palade – medic primar în chirurgie generală şi doctor în ştiinţe medicale (directorul medical al spitalului) şi primarul comunei Poiana Câmpina – Alin Moldoveanu.

Baza Tratament 2 Baza Tratament 3 Baza Tratament 4 Baza Tratament 5

Ioan Simion: „Baza de Tratament a Spitalului SanConfind este un reper important al balneologiei şi medicinei de recuperare din România. Cu ajutorul apei foarte sărate captate dintr-un vechi izvor al comunei, cu ajutorul nămolului de la Techirghiol, al roboţilor medicali ultraperformanţi şi terapiilor medicinei tradiţionale chineze, încercăm să fim o oază de sănătate într-o lume marcată tot mai mult de maladii şi suferinţe”.
Alin Moldoveanu: „În urmă cu un secol, Poiana Câmpina era o staţiune balneară foarte cunoscută, datorită izvoarelor saline naturale. Acum, prin Spitalul SanConfind, localitatea şi-ar putea recăpăta faima de odinioară. Într-un fel, cu această investiţie importantă nu doar pentru domeniul medical, ci şi pentru comunitatea locală, s-ar putea rescrie istoria acestor locuri”.
Baza Tratament 6 Baza Tratament 7 Baza Tratament 8 Baza Tratament 9 Baza Tratament 10
La Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic şi de Recuperare Medicală, programul de lucru va fi zilnic, între orele 8.00-21.00. Aici există următoarele următoarele specializări:
• Cabinet de consultaţii
• Fizioterapie – electroterapie, terapie cu vacuum, magnetoterapie, terapia durerii (cu laser, ultrasunete, şocuri pneumatice, unde scurte, microunde, tracţiuni cervicale, lombare)
• Kinetoterapie, masaj, împachetări cu nămol şi/sau parafina, saună uscată/umedă
• Recuperare robotizată pentru afecţiunile membrelor
• Balneohidroterapie – 4 căzi cu apă sărată şi nămol; 5 căzi cu apă sărată (caldă, rece); 4 căzi pentru duş subacval, băi de plante; bazin 9×4 m pentru recuperare medicală; bazin 7×2,5 m pentru mers în contracurent; bazin pentru recuperare medicală copii.
Pentru toţi cei interesaţi, iată datele de contact de la care puteţi obţine mai multe informaţii: 0731.999.332 sau 0731.999.334 (e-mail office@sanconfind.ro; www.sanconfind.ro)

2 Comments

  1. Mult respect pentru cei ce au facut sa reinvieze acest loc minunat acest fost spital in care am lucrat cu drag timp de 23 de ani si cu mina pe inima spun ca as mai lucra 23 si acum in aceasta noua baza de tratament daca cineva ar mai avea nevoie de serviciile mele pentru ca inima mea si o parte din viata au ramas acolo Mult succes si Dumnezeu sa aiba in paza acest loc minunat

  2. sima daniela says:

    Poti ramane internat in Spital?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *