Administratie publica

Audit la compartimentul coordonat de Gabi Barbu, din cadrul Primăriei Câmpina

Gabi-BarbuPovestea găsirii „vinovatului oficial” din Primăria Câmpina pentru pierderea finanţării europene de 4 milioane euro destinată modernizării Liceului Tehnologic Energetic pare fără sfârşit. Poate că pentru multă lume subiectul este închis, dar noi vom continua să urmărim ce se întâmplă în special în cazul celor două angajate ale Primăriei, Gabriela Barbu şi Felicia Olteanu, chemate de primarul Horia Tiseanu în faţa Comisiei de Disciplină tocmai pe motive legate de pierderea finanţării pentru Energetic. Ceva, ceva, se întâmplă în Casa cu Grifoni, pentru că, iată, a trecut mai bine de o lună de la şedinţa Comisiei de Disciplină în cadrul căreia au fost audiate cele două salariate, precum şi primarul Horia Tiseanu, dar nu a apărut nici o decizie cu privire la eventuale măsuri de sancţionare a… cuiva. Ba mai mult, primarul a dispus un audit la Compartimentul programe de finanţare, cel condus multă vreme de Gabi Barbu.

Deci, să recapitulăm. Câmpina pierde o finanţare de 4 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic Energetic, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect. Primarul nu recunoaşte că ar avea vreo vină în acest caz şi o indică drept vinovată pe Gabi Barbu, şefa Compartimentului de programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol. Ba o şi pedepseşte pe aceasta, trecând compartimentul pe care îl coordona în subordinea Direcţiei Tehnice de Investiţii.
Tot primarul apelează la Comisia de Disciplină, în faţa căreia le cheamă pe Gabi Barbu şi pe Felicia Olteanu – şefa ADPP. Şedinţa comisiei are loc pe 17 martie. Nu ştim punctul de vedere al acestei comisii pentru că nu spune nimeni nimic. Avem un răspuns oficial din partea Primariei Câmpina, obţinut în baza Legii 544, din care aflăm că „Raportul comisiei de disciplină nu a fost făcut public deoarece nu a fost finalizat. În conformitate cu HG nr.1344/2007 – privind Normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină – art.31 – alin.1 şi 2, cercetarea administrativă a fost transmisă Compartimentului de audit, urmând ca acesta să prezinte un punct de vedere”.

Bun, deci s-a apelat la Compartimentul de audit pentru o verificare la Compartimentul de programe de finanţare. Zilele acestea a fost finalizat şi auditul. Şi iar e linişte. Iar nu mai spune nimeni nimic, toată lumea se fereşte, toţi au de lucru, toţi sunt ocupaţi, nu se face public nici un anunţ. Poate că nici raportul Compartimentului de audit nu indică vinovaţii doriţi, cei care trebuie să fie scoşi ţapi ispăşitori şi atunci… să mai aşteptăm. Dacă ar fi să parafrazăm o persoană foarte importantă din Primăria Câmpina, am putea spune „ce atâta grabă, intră zilele în sac?!” Păi cam intră, că s-a pierdut o finanţare europeană de 4 milioane euro, nu există vinovaţi (deşi noi ştim că există unul mai mare şi poate alţii mai mici), iar între timp de la bugetul local s-au alocat 1,3 milioane lei pentru Energetic. 1,3 milioane lei pentru reabilitarea Corpului B, în acest an. Bani daţi cu cântec de primarul Horia Tiseanu, pe mâna Consiliului Local Câmpina. Un subiect despre care vom scrie separat.

1 Comment

  1. nicu says:

    Iar Visan, membru al comisiei de disciplina, este promovat in functie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *