Social

Cinci elevi câmpineni s-au calificat în finala unui concurs internaţional de informatică. Pentru a ajunge în SUA, au nevoie de bani…

Echipa CADON 1Echipa CADON de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, formată din Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Denis Cărăuş, Rareş Dumitrică şi Cătălin Oancea, s-a calificat în finala unui prestigios concurs internaţional de informatică – ACSL All Star Contest. Cei cinci elevi câmpineni au trecut cu brio de patru etape eliminatorii şi au ajuns astfel în finala care în acest an va fi organizată în Statele Unite ale Americii, la Orlando (Florida). Aşadar, o echipă de elevi excepţionali de la un liceu câmpinean ne POATE reprezenta la acest concurs din SUA, în finala căruia vor concura alte 200 de echipe de la licee din toată lumea. Acest POATE este o problemă. Până acum, copiii au făcut tot ce a depins de ei. Au ajuns acum într-o fază în care participarea lor la concursul din SUA depinde de bani. Suma necesară pentru ca tinerii de la Energetic şi profesorul lor coordonator, Denisa Stoicescu, să meargă la Orlando, la finala concursului de informatică, este de aproape 10.000 euro (transport, cazare şi masă). Părinţii copiilor au reuşit să strângă 2.000 euro, iar încă 2.000 de euro au fost oferiţi de un sponsor din Câmpina. Insuficient, însă, pentru a fi posibilă participarea la finala ACSL All Star Contes.

Spuneam că, până acum, copiii au făcut tot ce ţine de ei şi ne-au făcut pe noi mândri de performanţele lor, reprezentând cu succes Câmpina la primele patru etape ale acestui concurs internaţional. Acum e rândul nostru să-i facem pe ei mândri de oraşul pe care îl reprezintă şi să strângem banii de care au nevoie. Ce înseamnă, până la urmă, 10.000 de euro, dacă punem mână la de mână cu toţii, administraţie publică, societăţi comerciale, simpli cetăţeni?! Poate e momentul să vedem şi o reacţie a Consiliului Local Câmpina, care se întruneşte joi în şedinţa ordinară lunară. Poate primarul, poate un consilier local iniţiază un proiect de hotărâre prin care să se poată da bani de la bugetul local pentru deplasarea acestor copii în SUA. Concursul are loc pe 23 mai, deci ar fi timp să rezolvăm problema banilor şi să nu-i lăsam pe cei cinci elevi cu gustul amar al unei neputinţe care nu ţine de talentul şi pregătirea lor.

Toţi cei care doresc să afle informaţii suplimentare despre echipa CADON o pot face sunând la 0720.912.403 (Victor Alexandru, liderul echipei).
De asemenea, dacă doriţi şi puteţi să ajutaţi financiar echipa CADON de la Liceul Energetic, iată datele necesare:

Paypal: alexandruvictorandrei@gmail.com

Cont lei – RO75CARP030100756855RO01
Titular cont – Alexandru Victor Andrei
Banca Comercială Carpatica Câmpina

CADON

1 Comment

  1. Alex S says:

    Parca il si aud pe Virgil Guran cum declara cu surle si trambite ca ii rezolva el…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *