Social

Consiliul Local va aloca 5.000 euro pentru deplasarea în SUA a celor cinci tineri informaticieni de la Liceul Energetic

Echipa CADON 1Am scris zilele trecute performaţa celor cinci elevi de la Liceul Energetic din Câmpina, care s-au calificat în finala concursului internaţional de informatică – ACSL All Star Contest, finală organizată în Statele Unite ale Americii, la Orlando (Florida). Şi vă spuneam atunci că aceşti tineri minunaţi (Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Denis Cărăuş, Rareş Dumitrică şi Cătălin Oancea) şi profesorul lor coordonator – Denisa Stoicescu riscă să nu se poată prezenta la concurs pentru că nu au banii necesari, 10.000 euro pentru transport, cazare şi masă. Ei bine, avem acum o veste bună! Pe lângă banii strânşi de copii de la părinţi şi sponsori privaţi, se vor adăuga 5.000 euro pe care Consiliul Local Câmpina îi va aloca de la bugetul municipiului. Şi astfel, CADON (aşa se numeşte echipa celor cinci tineri informaticieni) va merge în SUA şi va participa la finala prestigiosului concurs ACSL All Star Contest.
Comisia de cultură, învăţământ, sănătate a Consiliului Local Câmpina a pregătit un proiect de hotărâre care va fi aprobat în şedinţa de joi, 30 aprilie, proiect prin care se alocă echivalentul în lei a 5.000 euro pentru deplasarea în SUA a celor cinci elevi. O decizie înţeleaptă şi binevenită a consilierilor câmpineni, care ne bucură pe deplin, cu atât mai mult cu cât cei cinci elevi de la Energetic meritau ca administraţia locală se se implice şi să-i sprijine financiar.

3 Comments

 1. constantin andrei says:

  Un gest aparent firesc si normal mai ales ca banii provin de la populatia orasului distribuiti de Consilieri.
  Ce urmeaza stim cu totii,vor veni cei din vest iar cei cu adevarat talentati vor fi atrasi spre alte zone.Acolo nu vor avea bani sa studieze la zi ci vor munci facand un part-time si vor ajunge acei emigranti disciplinati cu „traista in bat”ce vor contribui doar la cresterea PB-ului altor tari din PACATE.Vestul stie cu adevarat ce inseamna economie de piata si sa valorifice inteligenta estului fost comunist spre folosul sau.Si atunci despre ce vorbim??noi cum rezolvam?finantand economia vestului ?e prea complicat ca doar e democratie,si noi cum ne regeneram doar cu ce ramane aici???? se pare ca nu e de ajuns din PACATE .

 2. Briciu Daniel says:

  Felicitari celor 5 baieti care fac comunitatea mandra. Totusi mi-as dori sa stiu si eu in ce a constat acest concurs si ce au creat ei.

 3. Cornelia says:

  Pentru consilieri se gasesc mai multi bani sa se plimbe prin alte tari sub egida schimbului de experienta pe plajele de lux de acolo, dar pentru niste tineri talentati sunt doar 5000. Florin Fratila distribuia pe facebook problema lor in loc sa renunte la excursie si sa redistribuie banii catre acesti tineri.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *