Social

Florin Dochia, Diana Trandafir şi Iulian Moreanu au câştigat concursul de manuscrise organizat de Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina

Concurs manuscriseConsiliul Local organizează în fiecare an, prin intermediul Casei de Cultură „Geo Bogza”, un concurs de manuscrise care se adresează scriitorilor din Câmpina, premiilor constând în plata, în limita bugetului alocat, a editării/tipăririi manuscriselor câştigătoare. În acest an, la concurs au fost înscrise şase manuscrise – creaţie literară 2015, din care trei au fost declarate câştigătoare. Este vorba despre „Prins în lumea cuvintelor (3). Cărţi, opinii, întâmplări” – autor Florin Dochia, „Oraşul suspendat” – autor Diana Trandafir şi „Povestiri cu un copil” – autor Iulian Moreanu.
Juriul care a stabilit manuscrisele câştigătoare a fost format din dr. Radu Voinescu (preşedinte), prof. dr. Lucian Chişu şi prof. dr. Vasile Spiridon, toţi trei critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
Pentru concursul de manuscrise literare din acest an, Consiliul Local Câmpina a alocat 8.000 lei de la bugetul municipiului. Conform referatului întocmit de Casa de Cultură, banii sunt folosiţi pentru premii (tipărirea manuscriselor), plata membrilor juriului cu 500 lei fiecare, cazare şi masă pentru membrii juriului la acordarea premiilor, diplome şi materiale promoţionale.

8 Comments

 1. vasile stanga says:

  Stai sa vad daca am priceput…!!!
  Florin Dochia a conceput si suspus spre aprobarea consiliului aceasta manifestare, iar castigator este tot Florin Dochia? Asa ca premiu pentru pensionare.

 2. vasile stanga says:

  Responsabil de proiect: Florin Dochia ……… cu copy – paste, ca sa fiu cat mai exact.

 3. Monica Clinciu says:

  Daca ar fi existat un regulament adevarat de organizare a acestui concurs, niciodata directorul institutiei care organizeaza nu ar fi avut cum sa castige! E ilegal, imoral si lipsit de orice etica! Nu pun la indoiala calitatile domnului Dochia si nici priceperea juriului, nici nu as fi in masura, insa asa ceva nu se poate intampla,e strigator la cer!

 4. Olgutza says:

  Diana Trandafir este cumva fata prof Constantin Trandafir?

 5. Emil Racibit says:

  Sunt carti pe care nu le citeste nimeni, n-au nicio valoare. Toata povestea e din ciclul Hai sa ne dam premii intre noi sa aratam ca misca, cultura din Campina. S-a auzit ceva de acesti „scriitori” in afara de presa locala? Sunt doar de umplutura, in Campina nu s-a mai intamplat ceva important in literatura de la Geo Bogza.

 6. Emil Racibit says:

  @Olgutza:

  Da, este.

 7. Felicia says:

  Da, este fata d-lui Trandafir si prof .la scoala ,,Al. I. Cuza”( gen 8 ), Campina.

 8. hermes says:

  coruptie, incompatibilitate.Juriul trebuia compus din persoane din Bucuresti, sau din alt judet.Aceste „premii” nu au nicio valoare.Rusine!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *