Administratie publica

În ambulatoriul de la Spitalul Voila vor lucra doar cei doi medici care nu au cabinete private

Spitalul VoilaProblema activităţii în ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Psihiatrie Voila a fost rezolvată printr-o soluţie de compromis, adoptată în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie a instituţiei şi acceptată de Casa de Asigurări de Sănătate. Până la sfârşitul acestui an, în ambulatoriu (adică la cabinetele medicale din spital, acolo unde se acordă consultaţii şi se prescriu reţete pacienţilor care nu au nevoie de internare) vor lucra doar cei doi medici care nu au cabinete private. Toţi ceilalţi îşi vor desfăşura activitatea normală din spital şi de la cabinetele lor individuale. În acest fel, atât Spitalul Voila îşi poate reînnoi contractul cu CAS, cât şi medicii care au cabinete proprii. Ce se va întâmpla de anul viitor, vom vedea la momentul respectiv. Deocamdată, s-a găsit o soluţie pentru 2015.

După cum vă informam la începutul lunii aprilie, 16 medici de la Spitalul Voila au cerut audienţă la primarul Horia Tiseanu, nemulţumiţi de faptul că trebuie să aleagă între ambulatoriul de specialitate şi cabinetele lor private, pentru că legea nu le mai permite să încheie două contracte de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate. Conform Hotărârii de Guvern nr 205/1 aprilie 2015, care reglementează şi modifică HG 400/2014, un medic de specialitate îşi poate desfăşura activitatea în baza unui singur contract cu Casa de Sănătate. Pe de altă parte, tot prin lege, Spitalul Voila este obligat să aibă ambulatoriu de specialitate. De aici a rezultat un adevărat conflict pentru rezolvarea căruia s-a ajuns la o soluţie de compromis, favorabilă medicilor cu cabinete private, dar nu prea dreaptă pentru cei doi medici care vor trebui să asigure activitatea în ambulatoriu până la finele anului.

„Este o soluţie cam forţată, dar legală şi cu care toată lumea a fost de acord. După mai multe discuţii am decis, împreună cu Consiliul de Administraţie al spitalului, să prezentăm Casei de Sănătate varianta propusă de medicii de la Voila, ca doar cei fără cabinete private să acorde consultaţii în ambulatoriul de specialitate. CAS a fost de acord cu această soluţie şi astfel se poate reînnoi contractul Spitalului Voila cu Casa de Sănătate, pentru că, de fapt, aici era marea problemă. Oricum, în cazul spitalului, CAS decontează 14 consultaţii pe zi”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

Precizăm că la Spitalul Municipal Câmpina nu există această problemă. După cum ne-a declarat directorul medical Elena Dumitrescu, medicii din ambulatoriul de specialitate (policlinică) fie nu au cabinete private, fie au cabinete proprii, dar nu au contracte cu CAS pentru acestea.

1 Comment

  1. Mister K says:

    Hopaa! Pai nu zicea dr Minescu, directorul interimar tinut in brate de Tiseanu si pentru care l-a alungat pe Tintarescu, ca e ilegal ce au propus medicii?! Vad ca exact asta s-a adoptat! Total ilegal, dupa parerea mea, dar ce conteaza?! Interesant cum de Tiseanu nu a fost de partea dr. Minescu!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *