La Primăria Câmpina a avut loc ieri o nouă şedinţă pe tema lucrărilor de canalizare din municipiu, şedinţă la care au participat toate părţile implicate în derularea proiectului cu fonduri europene – HidroPrahova, Cast, Concivic, Romair Consulting, administraţie locală, precum şi reprezentanţi ai societăţilor care deţin reţele subterane pe străzile Bobâlna şi Calea Doftanei – Rafinăria „Steaua Română”, Conpet, Distrigaz. Cum bănuiţi deja, principalul subiect de discuţii a fost cel privind introducerea canalizării pe cele două străzi menţionate, lucrare extrem de delicată din cauza numeroaselor conducte existente acolo. Pentru noi şi pentru dvs. nu este un subiect nou. Nici pentru administraţia locală, de altfel. Ne refeream la dificultatea lucrărilor de canalizare de pe Calea Doftanei şi Bobâlna încă de anul trecut, când muncitorii de la Concivic dărâmau copacii şi spărgeau conductele de apă şi gaze pe Bulevardul Carol I, în centru muncipiului. Şi spuneam atunci că, dacă pe bulevardul central apar astfel de situaţii neplăcute, atunci ce se va întâmpla pe străzi pline de conducte, aşa cum sunt Calea Doftanei şi Bobâlba?! Ei bine, s-a ajuns acum la dezbaterea acestui subiect pentru că ar trebui să demareze lucrările de canalizare şi pe aceste două străzi.
După cum ne-au precizat reprezentanţii Primăriei Câmpina, pentru Strada Bobâlna există deja proiectul tehnic şi s-a obţinut autorizaţia de construire în vederea începerii lucrărilor de canalizare. A fost frezat şi asfaltul pe porţiuni destul de mari. Iar după cum au susţinut firmele constructoare, s-au realizat şase sondaje subterane pe Bobâlna pentru a se vedea cu exactitate situaţia înainte de începerea săpăturilor. O primă concluzie a reprezentanţilor firmelor care execută lucrările de canalizare este aceea că „ne aflăm într-un impas şi nu putem da o soluţie clară de intervenţie pentru că am găsit acolo foarte multe conducte”. Pe Calea Doftanei au fost realizate patru sondaje subterane, existând şi aici aceeaşi problemă legată de numărul foarte mare al conductelor, majoritatea petroliere.
În ceea ce priveşte Strada Bobâlna, pentru că aici ar fi trebuit să înceapă deja săpăturile, s-a luat decizia amânării acestor lucrări. Înainte de Paşte va fi realizat un nou sondaj şi apoi va avea loc o nouă întâlnire, la Primăria Câmpina, cu toti reţelarii, pentru găsirea unei soluţii de introducere a canalizării fără să fie afectate celelalte reţele subterane. Totuşi, pentru ca în perioada Sărbătorilor Pascale să se poată circula normal pe Strada Bobâlna, spre cimitir, în cadrul întâlnirii de ieri, la solicitarea Primăriei Câmpina, s-a luat decizia refacerii carosabilului în zilele următoare. Apoi, când se va găsi soluţia tehnică pentru intervenţie, să înceapă şi lucrările efective de canalizare.
Exact ca in filmele cu prosti!!!
daca se vrea se va gasi o solutie…nu exista -nu pot- exista -nu vreau
medicii sa se hotarasca unde vor sa profeseze -la stat sau in privat si sa -si faca treaba temeinic .cei ce si cabinete sa mearga acolo sa lase locul altor medici la stat….medici ce vor sa profeseze si ptr cei cu bani putini
Cum adica nu se face studiu geo ?ca la Calea Dacia?si ce surpriza,o retea de conducte aparute peste noapte,cata ipocrizie.Lucrarea se va termina dupa Pastele Cailor.Pe bani publici nu exista emotie decat cand intervine DNA-ul.
Si cum ramane cu penalitatile aplicate de la 1 Iulie constructorului sau cu pierderea finantarii ??????povesti pescaresti ,de ce tace Primaria???????sau se asteapta stoparea finantarii datorita SPAGII cerute de consilierul PNL ce trebuie raportata ca frauda la UE????????/