Social

Micuţele balerine, pregătite de prof. Dorina Popa, au adus la Câmpina Trofeul „Lebăda de cristal”

Lebada de cristal 1Au participat pentru prima dată la un concurs de anvergură şi au câştigat premiul I la concursul „Lebăda de cristal”, la Secţiunea Dans clasic, cu un vals care a impresionat publicul şi juriul. Sunt fetiţe cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani, care practică baletul la Clubul de dans Fibec, sub îndrumarea doamnei profesoare Dorina Popa. Au obţinut primul loc la un concurs cu o participare numeroasă şi într-o companie foarte selectă. Asta face ca victoria lor să fie şi mai importantă. „Lebăda de cristal” este un concurs regional de dans clasic şi contemporan, la care participă peste 450 de copii şi tineri dansatori din şase judeţe şi municipiul Bucureşti, de la şcoli de dans şi cluburi renumite în ţară. Concursul este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009”, la Ploieşti, iar în acest an a avut loc cea de-a treia ediţie. Obiectivul organizării unui astfel de eveniment este acela de a aduce în atenţia comunităţii frumuseţea dansului cult şi rolul său în educaţia estetică a copiilor şi tinerilor.
Balerine 1 Balerine 2

Din Câmpina, la concursul „Lebăda de cristal 2015” au participat două grupe de fetiţe, amândouă pregătite de profesor Dorina Popa. Prima grupă, cea despre care am scris la începutul articolului, este formată din opt fetiţe care practică baletul de mai mulţi ani. Au câştigat premiul I şi admiraţia tuturor.
Cea de-a doua grupă este formată din 10 fetiţe care fac balet de cel mult doi ani şi care, la concursul de la Ploieşti, au obţinut locul al III-lea tot la Secţiunea Dans clasic.
Balerine 3 Balerine 2
„A fost primul nostru concurs şi mă bucur că fetiţele şi-au depăşit emoţiile destul de bine, că am reuşit să convingem juriul că dansatoarele noastre din Câmpina sunt foarte talentate şi merită să se numere printre câştigătorii acestui concurs important. Fetiţele se pregătesc pentru a avea o ţinută frumoasă şi elegantă, pentru a înţelege şi iubi muzica şi dansul, înţelegere şi respect pentru artă şi cultură, în general. Disciplina îmbinată cu dansul şi munca îmbinată cu pasiunea sunt secretele unui succes oricât de mic ar fi el”, ne-a declarat Dorina Popa, profesorul fetiţelor care au reprezentat cu brio Câmpina la concursul „Lebăda de cristal”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *