Administratie publica

Poliţia Locală Câmpina, de 10 ani alături de noi, cu bune şi cu rele

Politia Locala 1Poliţia Locală Câmpina a împlinit astăzi 10 ani de la înfiinţare. O aniversare frumoasă pentru o instituţie care s-a dorit a fi de la început un fel de poliţie a noastră, a oamenilor de rând, o instituţie creată pentru noi şi plătită de noi. Nu toată lumea a înţeles care trebuie să fie rolul unei astfel de poliţii în viaţa comunităţii. Ba mai mult, pe parcursul celor 10 ani de existenţă, Poliţia Locală a primit multe atribuţii, poate prea multe pentru numărul redus de oameni pe care îi are. Evenimentul de astăzi s-a transformat într-unul cu o dublă semnificaţie: aniversarea unui deceniu de activitate şi despărţirea de Carmen Gheorghe, directorul instituţiei în ultimii cinci ani şi viitorul director al Poliţiei Locale Ploieşti.

Au venit pentru a-i sărbători pe poliţiştii locali câmpineni prefectul Rodica Paraschiv, întreaga conducere a Primăriei Câmpina (primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir, administratorul public Remus Bădulescu, secretarul Paul Moldoveanu), reprezentanţi ai Poliţiei Municipale, ai Jandarmeriei, dar şi consilieri locali – Viorica Stănică, Rodica Papuc, Mihaela Neagu Petrovici, Marian Dulă, Viorel Bondoc, Florin Frăţilă, Dragomir Enache. Carmen Gheorghe a prezentat un raport de activitate în care s-a făcut referire la toate compartimentele din cadrul Poliţiei Locale, cu plusurile şi cu minusurile inerente, fără a se omite nici aportul primei conduceri a Poliţiei Locale, prezente de altfel la eveniment – director Alexandru Lefter şi director adjunct Alexandru Apostol.

Politia Locala 2 Politia Locala 3 Politia Locala 6 Politia Locala 5 Politia Locala 4

Discursul primarului Horia Tiseanu a reuşit să fie mai lung decât prezentarea raportului de activitate pe 10 ani al directorului Poliţiei Locale. Un discurs nepotrivit pentru un astfel de moment, presărat, totuşi, cu câteva momente memorabile, care au făcut deliciul celor prezenţi în sală şi au mai înviorat puţin atmosfera.
„Una dintre problemele dificile cu care se confruntă Poliţia Locală este cea a romilor, în special cei din Şotrile, care vin să vândă, în general în zona parcării centrale, urzici sau vişine, cireşe, în funcţie de sezon, tot felul de fructe domestice”, a spus primarul Câmpinei şi numai domnia sa ştie la ce s-a referit cu „fructele domestice”.
„Ne pare rău că doamna Carmen Gheorghe pleacă la Ploieşti, dovedind calităţi de manager înnăscut în munca pe care a desfăşurat-o la Poliţia Locală Câmpina”, a mai spus primarul pe un ton foarte serios, dar mulţi dintre cei prezenţi au zâmbit sau chiar au bufnit în râs, ştiindu-se bine desele contre dintre Horia Tiseanu şi Carmen Gheorghe, unele dintre acestea stând chiar la baza transferului directorului Poliţiei Locale la Ploieşti.

A urmat discursului prefectului Rodica Parashiv, unul din care primarul Horia Tiseanu ar avea ce învăţa: scurt, succint, la obiect, un discurs potrivit unui asemenea moment aniversar. Apoi, Cristina Radu (viitorul director interimar al Poliţiei Locale) a citit un mesaj de mulţumire şi despărţire, adresat de poliţiştii locali directorului Carmen Gheorghe. S-a trecut apoi la premierea tuturor celor 43 de angajaţi ai Poliţiei Locale Câmpina, fiecare primind un tricou cu inscripţia „sunt de 10” şi o diplomă aniversară. La final – şampania şi tortul, cu alte cuvinte, momentul cel mai aşteptat şi adevărata sărbătoare.
Politia Locala 7 Politia Locala 8 Politia Locala 9 Politia Locala 10
Revenim puţin la ceea ce am scris în introducerea articolului. La început, Poliţia Locală chiar a fost o instituţie a cetăţeanului. Apoi, lucrurile s-au mai schimbat, legile s-au mai schimbat. Şi s-a ajuns la un număr aproape triplu de atribuţii pentru această instituţie, dar şi la un efectiv redus la jumătate. În 2005, la înfiinţare, Poliţia Comunitară (cum se numea atunci) avea 86 de angajaţi, un număr corect pentru Câmpina. Din 2010, după apariţia celebrei Ordonanţe 63, au rămas 37 de angajaţi cu tot cu conducere. Ulterior, numărul a crescut la 43, după înfiinţarea Serviciului de control. Câmpinenii sunt nemulţumiţi de activitatea Poliţiei Locale, iar principalele reproşuri sunt acelea că agenţii nu mai sunt văzuţi în stradă şi că nu se răspunde cu promptitudine la sesizări. Sunt lucruri reale dar, pe de altă parte, nici nu le-a explicat nimeni oamenilor situaţia reală din cadrul instituţiei, problemele de acolo, salariile foarte mici încasate de poliţiştii locali. Că mai sunt şi probleme de mentalitate, că e nevoie şi de o mai bună coordonare, poate şi de o mai bună conlucrare cu Poliţia Municipală, da, e adevărat. Se pot spune multe şi se pot face mai multe. Dar astăzi este, totuşi, Ziua Poliţiei Locale Câmpina, aşa că să le spunem doar „La mulţi ani!” poliţiştilor locali, iar despre toate celelalte, cu altă ocazie.

4 Comments

  1. Iustin says:

    Având în vedere momentul festiv, La Mulți Ani!
    Dar sunt multe de zis. Din câte înțeleg multă, prefăcătorie, complezență și șușoteli. Aceasta este atmosfera de la poliția locală. Așa este de 5 ani.
    Legat de interimat: în orice țară normală, în orice instituție normală, interimatul este asigurat de următorul din schemă. Este vorba de 45-60 de zile. Sau nu sunt oameni în instituție capabili să ducă interimatul. Dacă nu sunt, atunci de ce oare?
    Legat de noul director: trebuie să fie concurs. Sper să nu fie deja stabilit. Nu este normal să fie iar vreun fost polițist, milițian, ofițer rezervist, care pe lângă pensia de 25 – 30 de milioane să mai ia și un salariu de 30 de milioane, iar un polițist local să câștige 7- 8 milioane.
    Vom vedea.
    Succes.

  2. dan says:

    Adica Gheorghe pleca de luni iar primarul nu a desemnat inca pe cineva care sa conduca politia locala?
    Super tare! Cred ca sunt ascutite cutitele pe acolo. Fiecare posibil candidat cu tabara sa.
    Nu este o procedura legala pentru desemnarea loctiiorului?
    Sau Gheorghe vrea să isi lase din apropiatii ei la conducere pentru a ramane conectata si la Campina.

  3. vasile stanga says:

    Carmen Gheorghe pleaca asa cum a venit: pe pile politice și nu pe competenta.
    Numai ca acum isi arata adevarata fata: este numita la Ploiesti pe un post PSD – PLR.

  4. constantin andrei says:

    Este aproape imposibil sa ne desprindem de trecutul comunist,penibil si ipocrizie .Cand merg consilierii in vacanta platita de la bugetul local de ce nu vin cu solutii de la cei mai avansati ca noi.Unde se publica raporul lor de activitate ?? pe facebook????Cum oare au rezolvat nemtii problema urzicilor?????

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *