Eveniment

411 persoane au vizitat Castelul „Julia Hasdeu” în „Noaptea Muzeelor”

Noaptea MuzeelorMuzeul Memorial „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Câmpina s-a numărat printre cele peste 3.000 de muzee din Europa care şi-au deschis porţile şi în acest an la evenimentul „Noaptea Muzeelor”, aflat deja la cea de-a XI-a ediţie. La Câmpina, în „Noaptea Muzeelor – 2015”, 411 de persoane au vizitat Castelul „Julia Hasdeu”, cu aproape 130 de oaspeţi mai mult faţă de anul trecut. Cei mai mulţi au fost câmpineni, locuitori din zonele vecine şi bucureşteni, printre care 82 de elevi, 65 de studenţi şi 45 de pensionari. Vizitatorii au fost îndrumaţi de directorul Muzeului Memorial „B.P.Hasdeu” – Jenica Tabacu şi de muzeograful Dragoş Stanciu. Oaspeţii au fost încântaţi de Castel, de noul ghid al muzeului, achiziţionat de multe persoane, dar şi de surpriza oferită de Jenica Tabacu, care a cântat la pian pentru cei prezenţi.
„Mă bucur foarte mult că numărul vizitatorilor muzeului creşte de la un an la altul în Noaptea Muzeelor. Unul dintre turiştii care au făcut turul muzeelor din Prahova în această noapte ne-a spus că la noi a găsit cea mai frumoasă atmosferă. Toţi cei care ne-au vizitat au fost încântaţi de Castel, de ceea ce au putut vedea în interior, de informaţiile privind viaţa şi opera savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu şi fiicei sale Julia, de audio-ghidurile noastre. Pentru că, trebuie să ştiţi, muzeul nostru este printre puţinele din ţară în care s-a implementat acest sistem şi singurul muzeu din România care are audio-ghid în patru limbi – română, engleză, franceză şi germană”, ne-a declarat Jenica Tabacu.

Noaptea Muzeelor 2

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment patronat de Consiliul European şi UNESCO şi care se desfăşoară anual în noaptea de 17 spre 18 mai. Din păcate, spre dezamăgirea turiştilor, nici în acest an Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina nu a fost deschis în „Noaptea Muzeelor”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *