Administratie publica

Asociaţiile şi cluburile sportive din Câmpina, nemulţumite că întârzie procedurile pentru acordarea finanţării în baza Legii 350

Reprezentanţii mai multor fundaţii, asociaţii şi cluburi sportive din municipiul Câmpina s-au întâlnit, zilele trecute, nemulţumiţi fiind că până la această dată Primăria Câmpina nu a publicat anunţul privind acordarea finanţării nerambursabile în baza Legii 350/2005. Cum în Primărie nimeni nu ştie nimic în legătură cu acest subiect, reprezentanţii asociaţiilor şi cluburilor sportive au decis să depună mâine la Primăria Câmpina o adresă scrisă, în atenţie primarului Horia Tiseanu, prin care să solicite informaţii legate de publicarea anunţului şi acordarea banilor. Precizăm că, la începutul anului, Consiliul Local a aprobat alocarea a 150.000 lei pentru finanţarea acţiunilor culturale şi sportive de masă şi de performanţă, pe bază de proiecte, aşa cum prevede Legea 350/2005. De această finanţare beneficiază asociaţiile, fundaţiile şi cluburile sportive din municipiu, în funcţie de proiectele depuse şi aprobate ulterior de către o comisie a administraţiei publice locale. În anii anteriori, anunţul privind finanţarea în baza Legii 350 era publicat în februarie sau martie, iar la sfârşitul lunii aprilie se cunoşteau deja proiectele pentru care s-au aprobat banii. În acest an, iată, am trecut de jumătatea lunii mai şi procedura încă nu a început. De aici şi demersul reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale şi cluburilor sportive de a se adresa în scris primarului pentru a solicita mai multe informaţii, asta în condiţiile în care majoritatea proiectelor pentru care se doreşte finanţare sunt programate a se desfăşura în cursul verii.

1 Comment

 1. vasile stanga says:

  Neputință, nepăsare sau rea-intenție?
  Este clar că primarului nu îi place sportul. Poate de aici o indiferență. Nu se implică. Dar nici pe alții nu lasă.
  Dacă banii sunt în buget, de ce nu se alocă pentru proiecte pe legea 350?
  Alocarea banilor trebuie să se facă atunci când au nevoie cluburile. Se fac programări pentru competiții, rezervări, înscrieri în concursuri.
  De ce nu este stabilit un program anual pentru această finanțare? Clar, cu termene și să fie respectat în fiecare an.
  Neputință, nepăsare sau rea-intenție?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *