În urma articolului nostru de săptămâna trecută, referitor la unele nereguli din activitatea firmei care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Câmpina pentru paza şi protecţia unor obiective din municipiu, am fost contactaţi de persoane din conducerea societăţii Safety Security SRL Caracal. Mai întâi, telefonic, de către o persoană care s-a prezentat a fi Dumitru Târnă, asociatul unic al firmei, şi care ne-a somat să scoatem articolul de pe site, deoarece „aduce prejudicii de imagine societăţii”. Apoi, am avut o discuţie faţă în faţă cu Remus Rădoi, împuternicitul administratorului firmei Safety Security. Discuţie este cam mult spus, pentru că, în realitate, au vorbit mai mult reprezentanţii firmei din Caracal, Remus Rădoi venind împreună cu Angelica Stoian, cea despre care agenţii spun că este şefa lor din Câmpina, lucru negat ulterior de conducerea firmei. Lăsăm la o parte jignirile aduse de Remus Rădoi, precum şi ameninţarile că ne va da în judecată pentru articolul anterior. Rămâne doar părerea de rău că nu am putut purta un dialog civilizat, care ar fi putut lămuri mai multe probleme.
În ceea ce ne priveşte, nu ne temem de un eventual proces, pentru că am scris doar lucruri reale, pe care le vom putea demonstra oricând în faţa instanţei.
Putem demonstra că la Muzeul Hasdeu, de exemplu, agentul de pază al firmei Safety Security, Cristian Durleanu, a lucrat trei luni zi de zi, şapte zile pe săptămână, opt ore pe zi (fără nici măcar o zi liberă), începând cu data de 16 februarie. Cu o singură uniformă, indiferent de vreme. Nimeni din firmă nu i-a făcut nici un fel de instructaj. Iar contractul de muncă l-a semnat abia pe 11 martie 2015.
De asemenea, putem demonstra că agentului Marius Bucătaru i s-a încheiat contract de muncă la trei zile după apariţia articolului nostru, pe 18 mai. Un contract pe care scrie că a fost „încheiat şi înregistrat pe 14 mai 2015”, dar agentul l-a semnat abia pe 18 mai. Iar pentru zilele lucrate anterior, reprezentantul firmei Safety Security a vrut să-l plătească din propriul buzunar, lucru pe care agentul nu l-a acceptat. Omul vrea să fie în deplină legalitate, conştient de eventuale probleme pe care le-ar putea avea ulterior. Voia contract de muncă, voia salariu, stat de plată pe care să-l semneze, un pontaj pe care să-i fie trecut numele, nu doar postul de pază, o uniformă şi un ecuson din partea firmei.
Putem demonstra şi că nu s-a uitat nimeni pe sarcinile şi atribuţiile agenţilor. Probabil, au fost luate cu copy-paste de undeva şi aduse să le semneze agenţii de la Câmpina. Altfel nu ne putem explica de ce este valabilă prevederea că un agent „nu poate părăsi încăperea special destinată fără aprobarea şefului ierarhic superior şi nu poate permite accesul altor persoane în incinta obiectivului, în afara celor autorizate”. Cum s-ar putea aplica această sarcină la Casa Căsătoriilor, Muzeul Hasdeu sau Piaţa Centrală?
Ar mai fi multe de spus şi de arătat, dar ne oprim aici, deocamdată. Încă mai aşteptăm punctul de vedere promis în urmă cu o săptămână de Primăria Câmpina. Din păcate, nimeni din administraţia locală nu vrea să discute public despre acest subiect. Nici chiar şeful Poliţiei Locale, Marius Vişan, împuternicit de primar să se ocupe de relaţia cu firma privată de pază, nici directorul Muzeului Hasdeu, Jenica Tabacu, deşi instituţia pe care o conduce este una aparte şi nu poţi trimite acolo agenţi fără contract de muncă, uniformă sau ecusoane.
Nu avem nimic de împărţit cu Safety Security. Nu ne interesează nici cum a ajuns această firmă la Câmpina atâta vreme cât îşi face datoria corect şi legal. O datorie pentru care încasează, anul acesta, 2,35 miliarde lei vechi, fără TVA, de la bugetul Câmpinei.
Citeşte şi http://www.campinaph.ro/2015/05/cine-pazeste-firma-de-paza-angajata-de-primaria-campina.html
Inca unii de la care Tiseanu am convingerea ca isi trage partea!
Ce-mi place când se confirmă informația cu înscrisuri!
Concluzia (pe lângă faptul că ați avut dreptate): aici nu se răstoarnă căruța …!
ehe… de ar fi singurii în această situaţie…