Administratie publica

CNADNR caută firme care să realizeze studiul de fezabilitate pentru centura Câmpinei

Intrare CampinaCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a demarat ieri procedura de achiziţie publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea realizării variantei de ocolire a municipiului Câmpina. Acesta este, de fapt, primul pas pentru construirea unui drum-centură de ocolire a Câmpinei, care să meargă tot spre Braşov, ca o alternativă la DN1. După cum bine se ştie, după numeroase discuţii între autorităţile locale, judeţene şi centrale, s-a ajuns la concluzia că drumul de ocolire cel mai potrivit ar fi de la Băneşti, pe malul râului Doftana, până la fosta fabrică „21 Decembrie”, apoi spre Valea Doftanei şi mai departe spre Săcele şi Braşov.

Ieri, CNADNR a lansat pe SEAP procedura de achiziţie publică doar pentru studiul de fezabilitate, deocamdată. Banii vor fi alocaţi de la bugetul de stat, valoarea estimată a contractului fiind de 550.215 lei fără TVA. Firmele interesate pot depune oferte până la 5 iunie 2015, ora 10.00, iar deschiderea ofertelor va avea loc în aceeaşi zi, la ora 11.00. După cum reiese din Fişa de date aferentă documentaţiei de participare la licitaţie, firma câştigătoare va avea cinci luni la dispoziţie, din momentul semnării contractului, pentru realizarea studiului de fezabilitate prin care se doreşte găsirea celei mai bune soluţii pentru centura de ocolire a Câmpinei. „Se impune acest lucru deoarece traficul pe DN1 este în continuă creştere şi trebuie găsită o nouă variantă pentru legătura dintre Bucureşti şi Braşov astfel încât să decongestionăm într-o oarecare măsură tronsonul de pe Valea Prahovei”, se precizează în caietul de sarcini pregătit de CNADNR.
Printre altele, documentaţia tehnico-economică pentru elaborarea studiului de fezabilitate va trebui să cuprindă: un studiu privind traseul exact; un studiu de trafic; o analiză cost-beneficiu; investigaţii de teren (studii hidrologice, hidraulice, geotehnice, topografice etc); proiectare; impactul asupra mediului; autorizaţii, avize şi acorduri.

1 Comment

  1. Madalin says:

    Dragi autori ignoranti, nu ne mai dati palpitatii prin titluri eronate. Nu este vorba despre nicio CENTURA OCOLITOARE a Campinei, scrieti numai prostii. Dar probabil asta e politica in presa de azi, sa scrii o prostie mare cat casa prin care sa atragi atentia cititorilor, doar-doar te vor citi cat mai multi…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *