Social

„Dăruieşte pur şi simplu” o carte pentru copiii şi tinerii din Republica Moldova

Campanie cartiFemeile liberale au lansat campania „Dăruieşte pur şi simplu” prin care, pe tot parcursul lunii mai, se strâng cărţi pentru copiii şi tinerii din Republica Moldova. După cum ne-a declarat Monica Clinciu, co-preşedintele PNL Prahova, este o campanie umanitară, o campanie prin care se doreşte ca un număr cât mai mare de copii şi tineri basarabeni să aibă acces la cărţi în limba română. Toţi cei care doresc să contribuie la acest demers o pot face ducând cărţi la sediile PNL din Câmpina (strada Mărăşeşti nr.2) şi Ploieşti (strada Basarabilor nr.14). La începutul lunii iunie, cărţile strânse în toată ţara, pentru că este vorba despre o campanie naţională, vor fi transportate în Republica Moldova şi oferite copiilor din mai multe localităţi. 
Pe parcursul camapaniei, în judeţul Prahova va exista şi un cort care va fi amplasat pe rând în diferite localităţi (Ploieşti, Câmpina, Sinaia, Vălenii de Munte etc) pentru promovarea acţiunii. „Campania a fost lansată pe 23 aprilie 2015, de Ziua Internaţională a Cărţii, şi se va desfăşura pe tot parcursul lunii mai. Facem un apel la toţi cei care doresc şi au posibilitatea să se alăture campaniei noastre, să doneze cărţi pentru copiii şi tinerii din Moldova. Accesul lor la cărţi scrise de autori români, la cărţi scrise în limba română este destul de redus şi de aceea vrem să venim în sprijinul lor, să le oferim noi cărţile pe care şi le doresc, dar din păcate nu le pot avea”, a afirmat Monica Clinciu, co-preşedinte PNL Prahova.

1 Comment

  1. Marian Dula says:

    Sper ca unele carti sa ajunga si la bibliotecile scolare din Cimislia, oras infratit cu Campina. Anul trecut, Asociatia Cultul Eroilor a donat, impreuna cu un donator din Bucuresti, cateva sute de carti.
    Primarul Gheorghe Raileanu ne-a rugat, ca in eventuala unei alte donatii de carte, sa includem si manuale scolare, necesare cadrelor didactice din scolile din Cimislia, spre comparatie si documentare.
    Succes intregii actiuni!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *