Administratie publica

Elevii de la Energetic primesc 7.000 euro de la bugetul local pentru a participa la concursul de informatică din SUA

Echipa CADON 1Consiliul Local Câmpina a decis să sprijine financiar echipa tinerilor informaticieni de la Liceul Tehnologic Energetic, astfel încât Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Denis Cărăuş, Rareş Dumitrică şi Cătălin Oancea şi profesorul lor coordonator – Denisa Stoicescu să poată participa la finala concursului ACSL All Star Contest de la Orlando (SUA). La şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, consilierii locali au aprobat alocarea a 33.000 lei (ceva mai mult de 7.000 euro) pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul, cazarea şi masa echipei câmpinene în SUA. Cei 33.000 lei au fost luaţi de la concertul de Revelion (25.000 lei) şi Balul Halatelor Albe (8.000 lei). Ne bucură decizia Consiliului Local şi le dorim mult succes celor cinci elevi de la Energetic la concursul internaţional din Statele Unite, acolo unde vor participa concurenţi de la 200 de licee din întreaga lume. Concursul va avea două probe, una teoretică de programare şi una practică de rezolvare a unor probleme direct pe computer.

CL 2
Aşadar, problema cea mai importantă a fost rezolvată, iar cei cinci tineri au acum banii necesari deplasării în SUA. Diferenţa până la 10.000 euro este asigurată de părinţi şi de sponsori privaţi. Trebuie, totuşi, să spunem câteva cuvinte şi despre ceea ce s-a întâmplat la şedinţa Consiliului Local, atunci când s-a discutat despre acest subiect. Această şedinţă ne-a lăsat tuturor celor prezenţi un gust amar, aleşii locali folosindu-se, practic, de copii pentru a-şi creşte capitalul electoral. De-a lungul timpului, Consiliul Local Câmpina a făcut multe gafe, dar nu ne-am fi aşteptat să se meargă atât de departe… Au început liberalii (PNL+PDL), toţi consilierii noului PNL trecându-se drept iniţiatori ai proiectului de hotărâre prin care se alocau banii. Asta în condiţiile în care proiectul aparţinea, iniţial, Comisiei de cultură, sănătate şi învăţământ a Consiliului Local.
Apoi, nemulţumiţi de gestul liberalilor, consilierii PP-DD au dat startul unei adevărate licitaţii politice. Viorica Stănică şi Adrian Piţigoi au propus alocarea a 10.000 euro pentru deplasarea la concursul din SUA, pentru că „educaţia şi sănătatea trebuie să fie prioritare, nu scările, trotuarele şi bordurile”. „Mai bine 15.000 euro, dacă tot facem aici populism politic”, a spus şi primarul Horia Tiseanu. Şi discuţiile au continuat, dar pur şi simplu ne este jenă să le reproducem. Ne este ruşine de ruşinea lor, a aleşilor noştri locali. A fost foarte urât ceea ce s-a întâmplat. Bine că nu au fost chemaţi la şedinţă copiii care vor merge la ACSL All Star Contest de la Orlando, pentru că ei nu meritau să asiste la un asemenea spectacol de duzină oferit de, onor, Consiliul Local Câmpina.

3 Comments

 1. constantin andrei says:

  Au propus cumva consilierii rezilierea „vacantelor” platite din buget in favoarea elevilor?????????????????? era o varianta de onoare de fapt.

 2. shake says:

  Puschea pe limba Andrei ! S-ar face noaptea … zi !

 3. MIHAIL says:

  am inteles ca deja au platit Ünei firme 24.000 lei pentru biletele de avion
  puteti sa ne spuneti cum a fost selectionata firma ?datele exacte de plecare si destinatia ?
  am convingerea ca biletele costa …..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *