Administratie publica

100.000 lei de la bugetul local pentru actualizarea proiectului privind consolidarea blocului A6

Bloc A6 1La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, în cadrul rectificării bugetare a fost aprobată alocarea a 100.000 lei pentru rectualizarea proiectului în vederea consolidării blocului A6 de pe Strada Schelelor. „Sperăm ca lucrările de consolidare să înceapă anul viitor. Pentru aceste lucrări au fost alocaţi bani de la Guvern, dar înainte de toate noi trebuie să reactualizăm proiectul făcut în anul 2006”, a declarat primarul Horia Tiseanu. Din 2006 şi până acum nu s-au găsit soluţii financiare pentru consolidarea blocului, problemă la care s-a adăugat şi refuzul locatarilor de a se muta pe parcursul executării lucrărilor (dacă s-ar fi găsit banii necesari). Bloc A6 2Chiar dacă ei ar fi acceptat, administraţia locală nu ar fi avut unde să-i mute. Un lanţ al slăbiciunilor, o problemă care părea fără rezolvare, la un moment dat. Acum, lucrurile încep să se vadă altfel. Se lucrează la blocul de necesitate de pe Bulevardul Bălcescu (de lângă blocurile IRA), iar dacă nu intervin situaţii neprevăzute, acesta va fi gata până anul viitor. Blocul de necesitate va avea 72 de locuinţe (16 garsoniere şi 56 apartamente cu două camere, iar aici ar putea fi mutate o parte dintre familiile care locuiesc în blocul A6, probabil cele din primul tronson.
În privinţa finanţării, Guvernul a anunţat că blocul A6 din municipiul Câmpina a fost inclus în Programul de acţiuni pentru 2015 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic. Suma alocată de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, pentru reabilitarea blocului A6 este de de 380.000 lei. Este doar o primă tranşă, urmând ca, anual, să fie daţi şi alţi bani.
După cum bine se ştie, blocul A6 de pe Strada Schelelor este încadrat în clasa I de risc seismic. A fost dat în folosinţă în anul 1966 şi grav avariat la cutremurul din 1977. Apoi a fost consolidat parţial, dar cutremurele din 1986 şi 1990 l-au afectat puternic. Imobilul are două tronsoane, 11 etaje şi un total de 176 apartamente.

1 Comment

  1. john says:

    Cam de cate actualizări ale proiectului de consolidare al blocurilor afectate de seism este nevoie pentru a se apuca de lucru concret? E perfect, actualizați proiectul anual, sau chiar bianual, dar sa nu faceți greșeală sa va apucați de lucrările de consdolidare…. dăunează grav obștei!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *