Administratie publica

Dejecţii pe Lacul Curiacul. Autorităţile locale încă nu ştiu de unde provin mizeriile deversate în lac

Curiacul 1De câteva zile, în zona Lacului Curiacul au început să apară tot felul de dejecţii, iar mirosul este insuportabil. Mizeria a ajuns si pe luciul apei, dar mai ales în spaţiul acela de verdeaţă lăsat neatins de firma care execută lucrările de modernizare a lacului, pentru a nu se repeta greşeala de la Lacul Bisericii, adică pentru a se putea permite oxigenarea apei şi menţinerea unui microclimat specific. Din păcate, această porţiune este plină cu materii fecale, iar reprezentanţii firmei Floricon Salub, care lucrează la modernizarea zonei, au anunţat Primăria Câmpina în legătură cu această situaţie. Deocamdată, nimeni nu ştie sursa dejecţiilor, existând doar unele bănuieli.
Reprezentanţii Floricon consideră că aceste dejecţii sunt deversate de la casele de deasupra Lacului Curiacul, mai exact de pe Strada Ion Câmpineanu. Lacul a mai fost curăţat odată de astfel de mizerii şi va trebui să se realizeze din nou această operaţiune. Pe de altă parte, există şi posibilitatea ca o parte a mizeriilor să provină din vechea canalizare pluvială (Muscel – Lacul Bisericii – Pictor Grigorescu), aşa cum s-a mai întâmplat şi în anii precedenţi. Încă nu se cunoaşte cu exactitate de unde provin aceste materii fecale ajunse în Lacul Curiacul, dar cineva va trebui să descopere sursa şi să ia măsurile care se impun. Altfel, administraţia locală investeşte degeaba peste 13 miliarde lei vechi din banii câmpinenilor pentru a moderniza această zonă şi pentru a o transforma într-o zonă de agrement.
Curiacul 3 Curiacul 2

6 Comments

 1. cristi says:

  Asa sunt toate investitiile lui Tiseanu: maro! Numai spaga e… verde!!!

 2. constantin andrei says:

  Ghinion,sa investesti o gramada de bani intr-o mare hazna in aer liber ,mai ales ca se stia de dejectii dupa cum spune Primaria.Parcul de la Soldat e zdrente ,oare cine stabileste prioritatile modernizarii orasului?Sunt zone unde asfaltarea trebuie sa intre in reparatie arata ca dupa razboi.Nu se poate vorbi de calitate in tot ce se face,borduri de nisip,asfaltare cu pietris,nu va trece mult si se vor relua aceleasi lucrari.Singurul beneficiu, se da de lucru firmelor, adica locuri de munca temporare .

 3. Iancu Daniela says:

  Incredibil cata nesimtire! Problema trebuie rezolvata definitiv inainte de terminarea lucrarilor ca altfel numai zona de agrement nu va fi aia.

 4. victor says:

  E o problema mai veche si care nu este singulara. Cand ploua, multi oameni din zona Muscel dau drumul canalizarii menajere in cea pluviala. Iar aceasta ajunge in acest lac, de unde isi continua drumul spre Prahova iesind undeva intre cele doua poduri (feroviar si rutier) dinspre Poiana. Dar eu intreb – chiar nimeni din Primaria Campina nu stia de acest lucru sau e doar nesimtire ?

 5. Petre Constantin says:

  Am eu o propunere: să toarne peste lac o placă de beton. Că asta știu să facă. Fără pomi, fără verdeață, fără oxigen. Doar beton și dejecții în tot orașul.

 6. Mihai Dan says:

  Sat fara caini. Centru este plin de tigani cu tarne, lacurile pline cu rahat, strazile pline cu santuri de la Distrigaz si Hidro, canalizarea nu va fi terminata niciodata, la Fantana cu ciresi jegul este gros, locurile de joaca si spatiile verzi sunt praf, la habele de gunoi este dezastru ……… si cate si ai cate…..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *