Eveniment

Doamnele din PNL Prahova vor sărbători Ziua Universală a Iei la Muzeul Satului din Pietriceaua

PietriceauaSatul Pietriceaua, din comuna Brebu, este fără îndoială una dintre cele mai frumoase aşezări rurale din zona noastră. Dincolo de faptul că satul în sine poate fi considerat un muzeu în aer liber, aici, la Pietriceaua, există şi un autentic muzeu al satului, realizat de Maria Dilimoţ, o mare iubitoare a tradiţiilor populare, în propria casă. Unele dintre costumele populare din colecţia doamnei Dilimoţ au peste 200 de ani vechime. Ei bine, ce loc mai potrivit ar fi putut exista pentru marcarea Zilei Universale a Iei decât casa de la Pietriceaua, transformată în muzeu al satului?! La iniţiativa Monicăi Clinciu, co-preşedinte al PNL Prahova, miercuri, 24 iunie 2015, femeile din PNL vor sărbători Ziua Universală a Iei la Pietriceaua, în casa Mariei Dilimoţ. Iar despre ie şi tradiţii populare le va vorbi tuturor celor prezenţi profesorul câmpinean Alin Ciupală.
„Anul trecut, ne-am întâlnit la casa praznicală a Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina pentru a marca această sărbătoare deosebită. În acest an, am dorit să găsim tot o locaţie de suflet pentru a sărbători Ziua Universală a Iei, undeva departe de agitaţia oraşului şi foarte aproape de tradiţie. Aşa că am ales acest loc extraordinar, la Pietriceaua, unde tradiţia românească este la ea acasă, în toată splendoarea sa”, ne-a declarat Monica Clinciu.
Evenimentul de la Pietriceaua este organizat de OF PNL Prahova, ideea sărbătoririi Zilei Universale a Iei tradiţionale româneşti aparţinându-i, după cum spuneam, Monicăi Clinciu, co-preşedinte al organizaţiei şi consilier local în CL Câmpina.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *