Administratie publica

După aproape doi ani de la semnarea contractului, au început lucrările de modernizare a staţiei de epurare de la Câmpina

La aproape doi ani de la semnarea contractului de execuţie, au început şi lucrările de modernizare a staţiei de epurare a municipiului Câmpina, investiţie inclusă în proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova”, finanţat prin Programul Operaţional Regional – Axa 1. Adică acel proiect cu finanţare europeană, care se derulează prin HidroPrahova şi în cadrul căruia sunt realizate şi lucrările de canalizare. Conducerea HidroPrahova şi firmele care au câştigat licitaţia au semnat contractul de execuţie pentru staţiile de epurare de la Câmpina şi Plopeni în iulie 2013. Lucrările au început abia în urmă cu câteva săptămâni şi nu ştie nimeni să spună care este motivul acestei întârzieri considerabile. La adresa noastră scrisă, transmisă conducerii HidroPrahova la 20 mai 2015 şi prin care solicitam detalii despre această investiţie, nu am primit, încă, nici un răspuns. Având în vedere că termenul din contract este de doi ani, practic, lucrările la staţia de epurare au început când ar fi trebuit, de fapt, finalizate.
Investiţia are o valoare totală de 63,88 milioane lei, iar la licitaţia internaţională organizată pentru executarea lucrărilor s-au prezentat 21 de ofertanţi. A fost desemnat câştigător consorţiul format din compania germană Passavant Roediger GMbH şi firma SC Griro SA Bucureşti. Din valoarea totală a investiţiei, 78,3% reprezintă fonduri europene nerambursabile, 13% – contribuţia de la bugetul de stat, 6,7% – contribuţia HidroPrahova şi 2% – contribuţia de la bugetul judeţean.

3 Comments

  1. constantin andrei says:

    Motiv exista dar nu trebuie ca „iobagimea” sa afle ce fac grupurile infractionale.De ce credeti ca prim ministru Ungariei doreste promovarea pedepsei cu moartea..?Lucrarea se va face repede si prost ca de regula ca doar canalizarea e GATA STOPATA.Probabil ca se pierd fondurile europene nici vorba de ceva frauda dupa cum vedem zilnic la stiri.

  2. dorel says:

    De ce va dati cu parerea daca sunteti total pe langa subiect. Si presa si fraierul care comenteaza. Statia de epurare existenta creaza probleme prin proasta functionare…si d aia se inainteaza greu…plus birocratia de cacat din aceasta tara care te intatzie un an daca vrei sa faci un wc in curte…dapai un proiect de genul acesta.

  3. admin says:

    Bun, dar spuneti-ne unde este greseala? Da, statia de epurare existenta are probleme, tocmai de aceea a fost inclusa pe lista celor care trebuie modernizate. Da, traim in tara in care birocratia ne omoara. Totusi, sa incepi o lucrare (cu fonduri europene) la doi ani dupa semnarea contractului de executie, vi se pare normal? Licitatia a avut loc in august 2012, a fost contestata, a durat o vreme, s-au lamurit lucrurile si in iulie 2013 a fost semnat contractul. Nu au existat probleme cu autorizatiile de la Consiliul Judetean, iar conducerea HidroPrahova a anuntat atunci ca lucrarile vor incepe in vara lui 2013, cel tarziu spre toamna. Si au inceput in primavara lui 2015. Vi se pare normal?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *