Social

Elevii câmpineni s-au descurcat bine la Evaluarea Naţională. 97,38% – procentul de promovabilitate

Evaluarea Nationala 1309 absolvenţi de clasa a VIII-a din municipiul Câmpina s-au înscris la Evaluarea Naţională. Trei dintre ei nu s-au mai prezentat la cele două probe ale examenului (limba română şi matematică), iar opt elevi nu au obţinut media de trecere, adică note peste 5.00 la ambele probe. Avem, aşadar, 306 elevi prezenţi la examen, dintre care 298 au şi promovat Evaluarea Naţională, procentul celor care au obţinut medii peste 5.00 fiind de 97,38%. Este un procent bun, cu mult peste media pe ţară (79,3%) şi chiar peste media pe judeţ (89,9%). Situaţia pe unităţi de învăţământ este următoarea:
– Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” – 55 candidaţi, toţi cu medii peste 5.00
– Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” – 20 candidaţi, un absent, un elev cu medie sub 5.00, restul promovaţi
– Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu” – 69 candidaţi, toţi prezenţi, toţi promovaţi
– Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu” – 78 candidaţi, doi absenţi, doi elevi nu au promovat
– Şcoala Centrală – 79 candidaţi, trei elevi nu au obţinut media 5.00
– Şcoala Gimnazială Nr. 3 – 8 candidaţi, doi dintre ei nu au promovat

Cea mai mare medie din Câmpina (9,87) au obţinut-o trei elevi. Este vorba despre:
– Ştefania Tocitu (Şcoala „B.P.Hasdeu”) – 10 la română şi 9,75 la matematică
– Costin Manolescu (Colegiul Grigorescu) – 9,80 la română şi 9,95 la matematică
– Alexandra Văsii (Colegiul Grigorescu) – 9,75 la română şi 10 la matematică

La nivelul judeţului Prahova, 5.564 de elevi au absolvit clasa a VIII-a, iar dintre ei 5.490 s-au prezentat la „Evaluarea Naţională”. Ceilalţi au lipsit fie la una dintre probe, fie la amândouă. Dintre cei 5.490 elevi prezenţi, 4.936 au obţinut medie peste 5.00. În total, în Prahova, au fost opt medii de 10.00, obţinute de şapte elevi din Ploieşti şi unul din comuna Lipăneşti. Toţi elevii care au dorit să depună contestaţii au putut face acest lucru vineri. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi anunţate marţi, 30 iunie.
Apoi va urma repartizarea computerizată în licee, care va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie, vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către elevi şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere se va desfăşura în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată pentru 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în perioada 3-4 septembrie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *