Administratie publica

Gabi Barbu, sancţionată din nou de Comisia de Disciplină din Primăria Câmpina. I se diminuează salariul cu 10% timp de trei luni

Gabi BarbuA trecut ceva timp de când fostul coordonator al Compartimentului programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol – Gabi Barbu şi şefa ADPP – Felicia Olteanu au fost chemate în faţa Comisiei de Disciplină a funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Câmpina. Mai exact, au trecut trei luni, dar în mod cert vă amintiţi despre acest subiect. Mai ales că motivul pentru care cele două salariate au fost audiate de Comisia de Disciplină este grav – pierderea finanţării europene de 4 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic Energetic. Ei bine, recent a fost făcut public şi raportul Comisiei de Disciplină, la finalul căruia membrii comisiei propun sancţiunile: diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, în cazul lui Gabi Barbu şi mustrare scrisă în cazul Feliciei Olteanu. Nu intenţionăm să facem acum o analiză a raportului Comisiei de Disciplină, o să vă prezentăm documentul în facsimil la finalul articolului. Cei interesaţi să-l citească va trebui să se înarmeze, însă, cu multă răbdare, în primul rând pentru că redactarea lasă de dorit, asta ca să ne exprimăm elegant. Va trebui să citiţi şi să recitiţi unele pasaje pentru a înţelege ceva… Noi vom încerca acum să facem o scurtă recapitulare a situaţiei.
1. Câmpina pierde o finanţare de 4 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic Energetic, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect. Motivul este incredibil – una din clădirile liceului nu era liberă de sarcină, acolo funcţionând un cabinet medical privat. Primarul nu recunoaşte că ar avea vreo vină în acest caz şi o indică drept vinovată pe Gabi Barbu, şefa Compartimentului de programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol. Ba o şi pedepseşte pe aceasta, trecând compartimentul pe care îl coordona în subordinea Direcţiei Tehnice de Investiţii.
2. Primarul Horia Tiseanu apelează la Comisia de Disciplină, în faţa căreia le cheamă pe Gabi Barbu şi pe Felicia Olteanu – şefa ADPP. Şedinţa comisiei are loc pe 17 martie. La solicitarea acestei comisii, cercetarea administrativă a fost transmisă Compartimentului de audit, urmând ca acesta să prezinte un punct de vedere. Raportul Compartimentului de audit nu este public, nu l-au primit până azi nici măcar cele două salariate „cercetate”. Dar pe baza concluziilor auditului, Comisia de Disciplină îşi formulează raportul şi indică vinovaţii. De fapt, vinovata, ţapul ispăşitor pentru greşelile tuturor – Gabi Barbu. Urmează ca primarul Horia Tiseanu să emită o dispoziţie pentru punerea în aplicare a sancţiunilor. Nu a făcut-o până acum, dar urmează.

Deci ancheta a ajuns la final, s-a găsit şi vinovatul, va fi şi pedepsit, toată lumea va fi mulţumită, să zicem. Totuşi, sunt câteva semen de întrebare în toată povestea asta. De ce a fost nevoie de aproape trei luni pentru rezolvarea cazului? De ce Comisia de Disciplină şi-a declinat iniţial competenţa şi a cerut implicarea Compartimentului de Audit? De ce raportul Compartimentului de Audit nu este anexat la Raportul Comisiei de Disciplină, pentru a-l vedea toată lumea şi pentru a nu mai exista speculaţii? Aceasta este cea de-a doua sancţiune pentru Gabi Barbu (prima a fost de 10% din salariu, pentru o lună, deoarece i-a „şifonat” imaginea primarului cu acele documente prezentate consilierilor locali şi presei). La a treia sancţiune, Gabi Barbu ar putea părăsi instituţia. Acesta să fie scopul final? Primarul Horia Tiseanu a fost managerul de proiect la Liceul Energetic, proiectul acela ratat. Comisia de Disciplină ştie oare asta? (Aceasta din urmă este doar o întrebare retorică.)
Raport 1 Raport 2 Raport 3

12 Comments

 1. Horia says:

  Cum marele BARBAT Horica Tiseanu se ascunde dupa astfel de tertipuri pentru a sanctiona o femeie? Eu parca stiam ca Horica are o altfel de abordare cu femeile! Nu stiu cata lume a urmarit acest caz extrem de interesant, eu am facut-o, iar daca Gabi Barbu merita taierea salarului cu 10% pe 3 luni, atunci Horica merita 3 ani de PUSCARIE!!! Ai grija Horia, se strange latul!

 2. Grigore says:

  Cum s-a concesionat un imobil dintr- o unitate de invatamant pentru cabinet medical privat? Chiar nu aveati cunostinta ca dr.Prie era asociat cu dr.Ticu? Ma indoiesc. Cine au fost oare persoanele care au sustinut pe dr.Prie si dr.Ticu? Angajatele penalizate au facut presiuni pentru sustinerea acestui cabinet? Asteptam raspuns la aceste intrebari din partea presei.Multumim.

 3. admin says:

  Proiectul privind concesiunea spatiului a fost aprobat de Consiliul Local Campina, iar contractul cu cabinetul medical privat a fost semnat de primarul Horia Tiseanu.

 4. tom says:

  articol de toata jena, femeile sa plateasca greselile!

 5. rock says:

  O să apară relativ repede și a treia „greșeală”. Ceva de genul că la o vizită oficială a fost pus șervețelul greșit pe masă.

 6. constantin andrei says:

  Este doar un exemplu mizerabil ce arata modul de lucru din PRIMARIE pe bani publici.Primarul care este si castiga lunar 1000 euroi din banii populatiei are si TUPEU se pare .Stie el cati oameni saraci vor sa puna o paine pe masa si nu au de lucru,4 mil euro inseamna bani multi pentru saraci si SPAGA pt ceilalti.Se construieste o casa langa cimitir fara panou de averizare oare Primaria stie de ce se incalca regula investitiei?doar pt unii cetateni.

 7. Ion says:

  Daca Curtea de Conturi s-ar plimba prin toata Campina ar fi numai demisii in Primarie….Ce 10 la suta ??? Voi daca gresiti la serviciu asa pedeapsa mica primiti?? Rog tot ,dar tot personalul din Primarie de la Primar pana la ultimul angajat s=a efectueze si munca de teren. NICIODATA nu am vazut un reprezentant al Primariei la o reparatie sau modernizare de strada in Municipiul nostru. Personal cred ca Primarul habar nu are de ce se construieste sau mdernizeaza in Campina. Am votat actualul Primar dar ii recomand si cartea scrisa de Presedintele Iohanis, poate pune si ceva in practica . Doresc un o zi buna tuturor cititorilor si CONSILIERILOR votati de noi.

 8. AG says:

  Nu am avut rabdare sa citesc tot materialul DAR oameni buni daca faci o asa gresela in mediul privat te da afara si platesti daune toata viata. Astia au penalizat-o pe doamna asta cu 5 milioane de lei si GATA????? Incredibil!!!!!

 9. admin says:

  Aveti dreptate, cine greseste trebuie sa plateasca. Dar corect este ca fiecare sa plateasca pentru greselile sale, nu ale altora. Poate intr-o zi aveti rabdare si cititi toate articolele legate de acest caz, s-ar putea sa vi se para interesante si sa aflati lucruri pe care nu le stiati.

 10. constantin andrei says:

  Ce concluzie se poate trage ,ca la Primarie e HAOS,INCOMPETENTA,TABERE ADVERSE ,adica Management defectuos. In general se pare ca terenul nu corespunde cu hartiile semnate cam la toate lucrarile executate asa ca nu cred ca este vreo surpriza(calitatea materialelor lasa de dorit).Primarul s-a trecut ca Project Manager doar din considerent politic sa dea bine pt partid,el nu se ocupa de mersul documentelor.
  Surprinzator este faptul ca persoana sanctionata a fost evaluata anual cu calificativ f.bun iar acum de dat afara? ciudat si asta pe bani publici.

 11. brumi l says:

  Intr-o firma privata primul penalizat era seful cel mai mare, cel care semneaza toate hartiile, dupa aceea sefutii mai mici si diin cate stiu eu don primar este doar un sef, nu patronul Primariei. Si inca ceva, la o firma privata niciun sef nu poate sa vina cu scuza “am semnat cu numele meu, dar eu nu stiu nimic si raspund altii”.
  Deci, la capitolul penalizari lasati firmele private in pace, doar daca lucrati la o spalatorie puteti sa judecati asa.
  Si am o intrebare, de ce au fost penalizate cele doua Doamne, pentru ca nu au ascuns bine afacerile alesilor din Campina ?
  Ne imbolnavim de hepatita, scarba totala.

 12. ionel says:

  Primarul ar trebui sa chiverniseasca foarte bine banul public si mai ales cei europeni, cand o sa vina vremea sa dea socoteala nu cred ca o sa-i fie prea bine. Doarme linistit………….. Gradul de indatorare al orasului este cam mare in ideea ca pe termen lung nu mai avem industrie, agricultura si de unde taxe si impozite de incasat?
  Totul este varza in oras, lucrari incepute de 2, 3 ani si nefinalizate. Sper sa apuce sa le finalizeze.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *