Administratie publica

HidroPrahova dă vina pe Consiliul Judeţean şi Primăria Câmpina pentru întârzierea lucrărilor de canalizare

Canalizare Campinita 1Cu aproape o lună şi două săptămâni înainte de expirarea termenului limită prevăzut în contract (14 iulie 2015) pentru extinderea sistemului de canalizare din Câmpina, lucrările nu s-au realizat nici măcar pe jumătate din totalul stabilit în proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova”. Lucru recunoscut inclusiv de principalul beneficiar al acestui proiect cu finanţare europeană – societatea HidroPrahova. Procentul realizat în cele 14 luni de la demararea lucrărilor în Câmpina este de aproximativ 42%, după cum ne-a comunicat conducerea operatorului judeţean de apă şi canal.
În baza Legii 544/2001, am solicitat HidroPrahova mai multe informaţii referitoare la lucrările de canalizare din Câmpina. Răspunsurile primite sunt foarte interesante şi pe alocuri revoltătoare. De exemplu, conducerea HidroPrahova, prin directorul general Adrian Semcu şi managerul Unităţii de Implementare a Proiectului (UIP) – Daniel Filote, consideră ca nu are nici o vină pentru întârzierea lucrărilor de la Câmpina. De vină ar fi birocraţia, Consiliul Judeţean Prahova – pentru emiterea cu întârziere a autorizaţiilor de construire şi Primăria Câmpina – pentru emiterea cu întârziere sau deloc a autorizaţiilor de lucru pe domeniul public şi pentru condiţionarea emiterii respectivelor autorizaţii „pentru străzi pe care Primăria le-a dorit fără a ţine cont de solicitarea constructorului”. Despre „seriozitatea” constructorului, nici o vorbă.

Raspuns Hidro

Nu-şi mai face nimeni iluzii că lucrările de canalizare din Câmpina vor fi finalizate la timp. Dacă în 14 luni procentul realizat este de doar 42%, în ritmul în care se lucrează, teoretic ar mai fi nevoie de peste 30 de luni pentru finalizarea acestor lucrări. Poate şi mai mult dacă ne gândim că până acum, cu excepţia Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpiniţa şi pe un tronson din zona centrală, s-a intervenit doar pe străzi relativ mici şi pe mai multe alei. Nu s-a lucrat pe Calea Doftanei, Bobâlna, Republicii, Pictor Grigorescu, Plevnei etc. „În cazul în care termenul de finalizare a lucrărilor nu va fi respectat, nu se vor mai efectua plăţi. Totuşi, finanţarea europeană este prevăzută până la data de 31.12.2015”, se arată în adresa pe care ne-a transmis-o HidroPrahova.

3 Comments

  1. vasile h. says:

    rusine! sa-i ia diicot-ul pe toti de la hidroprahova! mai bine faceam pe fonduri proprii, macar se faceau bine 4-5 strazi, decat sa nu se faca bine 20…vai de capul nostru cu ponta si iohannis si toata adunatura de la ploiesti…

  2. rock says:

    Singurul vinovat este Băsescu.
    Nu Hidro că a aranjat licitația, nu constructorul că a lucrat prost, nu primarul că nu l-a interesat la început lucrarea iar acum țipă degeaba ca din gură de șarpe. Nu ei sunt vinovații.

  3. constantin andrei says:

    Daca transpunem in lumea virtuala ,este doar un joc de volei sau de tenis,sa speram ca arbitrul numit DNA va judeca corect si vom afla adevarul.Adevarul se va afla in cel mai rau caz la anu inainte de alegeri unde se vor blama unii pe altii,suntem obisnuiti.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *