Lucrările de modernizare a Lacului Curiacul se desfăşoară cu două viteze: încet sau foarte încet. Asta după ce luni bune nu s-a lucrat deloc fie din cauza vremii, fie din cauza proiectilelor găsite în zonă. Acum se lucrează, dar nu cu mai mult de trei-patru muncitori şi nu de dimineaţă până seara, aşa cum ar fi normal la o investiţie de peste 13 miliarde lei vechi, plătită exclusiv din bani publici. Deşi există utilaje şi materia primă necesară lucrărilor de amenajare, totul decurge foarte greu, se înaintează cu greutate, chiar sunt intervale în care la faţa locului nu vezi pe nimeni muncind. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Câmpina, lucrarea este în grafic. Termenul limită de finalizare este septembrie 2015 şi din acest motiv nu-şi face nimeni probleme în legătură cu modul în care se desfăşoară această investiţie. Am reuşit să aflăm, totuşi, că acum se lucrează la amenejarea aleilor, iar la Câmpina este aşteptată şi o firmă specializată în foraje la mare adâncime pentru introducerea stâlpilor de susţinere a malurilor. Vor urma alte lucrări: amenajarea locurilor de joacă, amenajare spaţiu fitness, montarea mobilierului urban, realizarea podeţelor pietonale peste apă şi a pontoanelor pentru pescari, montarea instalaţiilor de iluminat şi a unei fântâni arteziene, amenajarea unei parcări, realizarea unui grup sanitar etc. Deci, mai e mult de treabă la această investiţie.
Vă reamintim că lucrările de la Curiacul au început în octombrie 2013, iar termenul de realizare era de un an. La începutul lunii iunie 2014, în timpul săpăturilor, aici au fost descoperite proiectile neexplodate, datând din cel de-al doilea război mondial. A fost anunţat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care a recomandat administraţiei locale oprirea temporară a lucrărilor pentru o verificare mai amănunţită a zonei. S-a apelat la o firmă de specialitate, care a venit cu aparatura necesară, a făcut verificări şi a detectat în sol mai multe aglomerări de metale, pe porţiuni diferite ale malurilor lacului. În baza studiului emis de reprezentanţii firmei respective, proiectantul lucrării a refăcut proiectul astfel încât să nu mai fie nevoie de săpături la adâncimi mari, iar acolo unde nu au fost detectate metale, să fie introduşi stâlpi de susţinere. Lucrările de amenajare au fost reluate abia în luna octombrie 2014, pentru ca apoi să fie sistate din nou din cauza vremii. Au fost reluate abia în mai 2015.
Investiţia are o valoare totală de 1.344.282 lei (fără TVA) şi este realizată de Floricon Salub Câmpina în asociere cu Cast Băneşti.
Categoria parcuri in padure sau, ma rog, la marginea orasului…