Administratie publica

Pe tot mai multe străzi din Câmpina, lucrările de canalizare au fost lăsate baltă. Plaiului şi Dealului sunt doar două exemple

Plaiului 1La începutul acestei luni scriam despre „tranşeele” de pe Strada Plaiului din Cartierul Voila, acolo unde muncitorii care lucrează la canalizare au făcut săpăturile pentru branşamente, apoi au lăsat totul baltă. Acum, după trei săptămâni, situaţia este aproximativ aceeaşi. Nu s-a mai lucrat deloc la canalizare, în schimb, după apariţia articolului nostru şi sesizările făcute de locuitori, câţiva muncitori de la Concivic au revenit la „locul faptei”, au acoperit gropile cu bolovani şi gata, misiunea lor s-a încheiat. Locuitorii de pe Strada Plaiului sunt disperaţi de această situaţie şi nemulţumiţi că nu reuşeşte nimeni să rezolve problema cu finalizarea lucrărilor de canalizare.

Plaiului 2
Pe Strada Dealului, supărarea este la fel de mare. Firmele care lucrează la canalizare au venit, au frezat asfaltul şi au plecat. Asta se întâmpla în urmă cu aproape o lună. De atunci, nici picior de muncitor nu a mai fost văzut prin zonă.

Dealului 1 Dealului 3 Dealului 2

Acestea nu sunt singurele străzi din Câmpina unde lucrările de canalizare au fost lăsate de izbelişte. Problema este destul de gravă şi veşti bune nu are nimeni pentru câmpinenii care trebuie să îndure această bătaie de joc. HidroPrahova, societatea prin care se derulează proiectul de extindere şi reabilitare a sistemelor de canalizare, cu fonduri europene, are acum multe probleme. Conducerea se schimbă de la o săptămână la alta, dosarul de la DNA este tot mai gros, nume grele sunt implicate în acest scandal care pare că nu se mai termină. Pe de altă parte, firmele Cast şi Concivic nu mai au bani pentru aprovizionarea cu materilele necesare şi se plâng că HidroPrahova nu le-a mai decontat lucrările de două-trei luni, chiar dacă au fost întocmite şi transmise la timp situaţiile de plată. Mai mult, firmelor constructoare le-au fost aplicate şi penalităţi în valoare de 12.000 euro pentru întârzieri în derularea lucrărilor, lucru confirmat Primăriei Câmpina de reprezentantul Unităţii de Implementare a Proiectului din cadrul HidroPrahova. Administraţia locală este nemulţumită şi se plânge la HidroPrahova şi Consiliul Judeţean de toată această situaţie, iar din când în când mai dă câte o amendă firmelor executante. Dar ce vină au cetăţenii pentru toată această poveste urâtă? De ce trebuie ei să suporte această bătaie de joc? Cine le reprezintă interesele? La aceste întrebări poate răspunde cineva?

Citiţi şi http://www.campinaph.ro/2015/06/lucrarile-de-canalizare-au-fost-lasate-de-izbeliste-pe-strada-plaiului.html

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *