Social

Poiana Câmpina se numără printre cele 30 de localităţi din ţară selectate pentru proiectul „Fabricat în Ţara lui Andrei”

Tara lui Andrei 2„Fabricat în Ţara lui Andrei” este cea mai mare competiţie de afaceri sociale (întreprinderi sociale) din România, organizată de OMV Petrom în parteneriat cu Fundaţia NESsT România. Prin acest proiect complex, OMV Petrom oferă finanţări nerambursabile în valoare totală de 320.000 de euro pentru 10 afaceri sociale câştigătoare şi un an consultanţă de specialitate. Dintre cele aproape 4.000 de localităţi din România au fost alese 30 pentru implementarea proiectului „Fabricat în Ţara lui Andrei”. Poiana Câmpina este una dintre aceste localităţi. Recent, reprezentanţii OMV Petrom şi Fundaţiei NESsT România au venit la Poiana şi s-au întâlnit cu membri ai comunităţii locale (întreprinzători privaţi, reprezentanţi ai unor asociaţii, fundaţii etc), întâlnire facilitată de Primăria comunei.

S-a explicat pe larg ce înseamnă acest proiect, cum va fi aplicat şi care sunt beneficiile lui. Noi vă redăm acum pe scurt cele mai importante lucruri referitoare la acest proiect:
– sunt 30 de localităţi din ţară pentru care vor fi finanţate proiectele de afaceri sociale
– este vorba despre orice idee de afacere, cu condiţia ca ea să rezolve o problemă socială importantă a comunităţii respective (de exemplu, să creeze locuri de muncă)
– concret, orice persoană, firmă sau asociaţie din România poate veni cu o idee de afacere socială pe care să o pună în practică la Poiana Câmpina
– din totalul ideilor de afaceri sociale vor fi selectate mai întâi 35, aşadar vom avea 35 de finalişti, care timp de opt luni vor urma cursuri gratuite de pregătire antreprenorială
– la finalul cursurilor, finaliştii vor avea realizat câte un plan de afaceri sociale
– dintre cei 35 de finalişti vor fi aleşi 10 câştigători care vor primi câte 32.000 euro fiecare, pentru a-şi pune în aplicare proiectul de afacere socială
– finanţarea este asigurată 100% de OMV Petrom şi este vorba despre fonduri nerambursabile, adică bani care nu trebuie daţi înapoi finanţatorului.
După întâlnirea de la Poiana Câmpina, au urmat sesiunile de informare de la Bucureşti şi Târgovişte, la care au fost prezenţi reprezentanţii administraţiilor locale unde se implementează acest amplu proiect. Poiana Câmpina a fost reprezantată de primarul Alin Moldoveanu.

Tara lui Andrei 5 Tara lui Andrei 4 Tara lui Andrei 3 Tara lui Andrei 1

Proiectul „Fabricat în Ţara lui Andrei” se va derula pe perioada a doi ani în 30 de comunităţi din România. Acest proiect a pornit din dorinţa de a avea localităţi puternice, care se dezvoltă prin forţe proprii, creând afaceri sociale, adică afaceri viabile din punct de vedere economic, care să rezolve prin activitatea lor o problemă socială importantă.
Proiectul „Fabricat în Ţara lui Andrei” se adresează oricărei persoane sau organizaţii din România, care doreşte să se implice activ în dezvoltarea comunităţii prin crearea unei afaceri sociale. Acest proiect este o oportunitate pentru a dezvolta comunitatea şi de a creşte calitatea vieţii locuitorilor. Toţi cei care doresc să afle detalii suplimentare despre proiectul „Fabricat în Ţara lui Andrei” pot accesa site-ul www.taraluiandrei.ro.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *