Administratie publica

Primăria Câmpina a primit un microbuz de la Guvern pentru cluburile sportive şcolare. Dar care cluburi?

Microbuz nou primarie 1Dintre cele 65 de microbuze achiziţionate de Guvern pentru cluburile sportive şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ, unul a fost repartizat Primăriei Câmpina. Este vorba despre un microbuz Ford Tranzit, 16+1, dotat cu cauciucuri de vară şi cauciucuri de iarnă şi cu plinul asigurat în momentul predării autovehiculului către reprezentanţii Primăriei Câmpina. Până aici, toate bune şi frumoase. Din păcate, Câmpina stă foarte prost la capitolul cluburi sportive şcolare. În municipiul nostru există un singur club şcolar în cadrul unităţilor de învăţământ – CSŞ „Constantin Istrati” din cadrul Colegiului Tehnic „Constantin Istrati”. Pentru atleţii antrenaţi de profesorul Nicolae Pavel, acest microbuz este mană cerească, având în vedere faptul că ei participă la multe competiţii şi fac multe deplasări în ţară.
Din păcate, microbuzul nu poate fi utilizat pentru transportul elevilor câmpineni la bazinul de înot didactic, de exemplu, deşi ar fi reprezentat o soluţie la problema pe care administraţia locala nu a reuşit nici acum să o rezolve. Conform Ordonanţei de Guvern 17/2014, „microbuzele vor fi utilizate exclusiv în scopul deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente din cadrul unităţilor aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi al Ministerului Educaţiei Naţionale la competiţiile sportive interne si internaţionale, precum şi pentru deplasarea sportivilor şi colectivelor tehnice aferente, din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar care au în structură şi secţii de club sportiv şcolar, la competiţiile sportive interne şi internaţionale”. Potrivit aceluiaşi act normativ, toate costurile legate de utilizarea acestor microbuze – întreţinere, combustibil necesar funcţionării, plata personalului care va asigura conducerea microbuzelor etc. – vor fi suportate din bugetelor proprii ale unităţilor administrativ – teritoriale, beneficiare ale microbuzelor repartizate, precum şi din bugetele Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei Naţionale.
Precizăm că la baza achiziţionării microbuzelor stă un parteneriat încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Sportului şi Ministerului Educaţiei Naţionale. În total, sunt 300 de microbuze în lotul nou achiziţionat, 65 dintre ele fiind destinate cluburilor sportive şcolare, la insistenţa ministrului Sportului, Gabriela Szabo.
Microbuz nou primarie 2

8 Comments

 1. Tache says:

  Singurii care duc stafeta mai departe a acestui oras care se stinge incet-incet.Tinerii fug de sport,pleaca la Bucuresti,incep sa isi dea in petec,etc
  ps:se tot duce cu presul ca modernizeaza baza de la Petrol.Banci nu mai sunt,se pot face multe acolo

 2. ioan says:

  Ce le stii tu pe toate mai desteptaciune mica…..TACHE MACHE….peste tot comentezi,autostiutorule!!1!!

 3. Marius says:

  Copiii nu se mai duc la sport din mai multe motive:
  La clubul Constantin Istrati, de exemplu,sunt foarte multe probleme:
  -iarna este un frig teribil pentru ca sunt geamuri sparte si exista niste aeroterme care nu fac fata pentru a incalzi sala.
  -este mizerie,praf,sunt soareci etc.
  -tot echipamentul este invechit,uzat,tartanul nu a fost schimbat de zeci de ani
  -pana mai ieri nu exista nici toaleta,dar prin bunavointa unor parinti ai copiilor s-a renovat una dintre ele
  -la intrarea din spate curge apa si cade tavanul de aceea a si fost inchisa era pericol sa cada in capul copiilor
  -copiilor nu li se da echipament pe motivul ca nu au marimi mici,etc.
  -copiii nu sunt recompensati atunci cand castiga medalii la concursuri
  -copiilor nu li se acorda indemnizatia de efort cu toate ca au dreptul sa o primeasca conform legii
  -nu exista un medic care sa consulte copiii sau macar sa fie dusi la un cabinet medical in caz de accidentare desi legea prevede acest lucru
  Eu am avut baietelul la acest club dar l-am retras,in asemenea conditii nu se poate face performanta.
  Am observat ca administratia locala se lauda atunci cand copiii obtin rezultate dar oare ce ofera in schimb???
  Au primit degeaba microbuzul,maine-poimaine or sa spuna ca nu au bani de motorina!

 4. Georgiana says:

  Nu,,se pupa” ideea ca sa aduni laolalta elevi de gimnaziu si de liceu la Bazin.Doar scoala Ion Campineanu si liceul Energetic e la 2 pasi…o clasa X 30 elevi ar incapea in 2curse…se termina ora pana intra in bazin.si daca au simultan o clasa de profesionala si una de liceu la un Colegiu si inca cateva clase de la alte scoli….se ingroasa gluma.Normal fiecare liceu ar trebui sa aibe un microbuz(fiecare scoala are trupa de teatru,etc-un microbuz e insuficient la atatea licee +scoli generale).Cea mai plauzibila utilitate sa fie folosit de cei de la atletism de la CSS Petrol si in limita stocului disponibil de trupa de teatru a Casei de cultura

 5. Marin says:

  „Dnul Marius”(că știu despre cine este vorba)-performanta se face din pasiune și din dorința de autodepășire, nu pentru bani .Vă sugerez să citiți mai atent legea (HG 1447) să vedeți cine are dreptul sa primească premii si in ce condiții. Și in această saracie pe care o prezentati dvs s-au antrenat multiplii campioni nationali, participanti la Campionatele mondiale și europene de juniori, Campionate Balcanice, Jocuri Olimpice pentru Tineret și juniori in ultimii 20 de ani.Si nu s-au văitat de condiții, care sunt, într-adevăr, la nivelul societății in care trăim!

 6. P.C.R. says:

  Ce de griji, va faceti voi mai dragilor, nu? Ce o sa se intample cu microbuzul, cine oare il va folosi, care cluburi sportive? Da de ce uitati voi acele deplasari in interesul partidului, conferinte judetene, mitinguri nationale, foarte, foarte importante, pai ce credeti voi. Apoi consilierii locali si tuterii lor, habar n-aveti, ce schimburi de experienta, extrem de interesante, pentru noi plebea, vor fi nevoiti sa faca prin Turcia. Pai n-au venit ei cu ideea grozavului ‘centru de informare turistica, bla, bla, bla’. Lasati-i sa se mai duca odata, pentru ca umbla vorba, cum ca la anul vor sa faca o telegondola de la Primarie, spre Fantana cu Ciresi cu, care grupuri frumos organizate or sa urce la gratar, iar dupa cheful bine venit si binemeritat al clasei muncitoare, fiecare va putea sa coboare pe un tobogan cu apa tocmai in fantana ce se construieste in fata la Milia. Iar daca nu se va strica microbuzul, anul viitor, vor pleca din nou pentru o alta idee si mai geniala, ce mai. Asa ca ce o sa-i mai sfaraie rotile saracului autovehicul donat chiar de Ministerul Tineretului si Sportului, numai el va sti!

 7. Angajatu says:

  Sic>Nu o sa se plimbe eleviii clubului Petrol la Competitii,nici de la Casa de Cultura…chiar daca au merite.Nu primeaza munca in acest oras.O sa il ia drept autocar angajatii plimbareti ai Primariei care muncesc,, de se rup” si pun statusuri ,,noi muncim cu drag si spor”.Sunt tabere si grupulete de interese in Primarie…fiecare pus de diversi politruci.E cazul celor 2:Barbu si Caliman…fac ce vor la Primarie.Tiseanu le-a cam permis multe derapaje,ma rezum la atat

 8. vali says:

  a ruginit microbuzul dl pitigoi?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *