Administratie publica

Râsu’-plânsu’ în Cartierul Câmpiniţa. Canalizarea nu are continuitate. Tot ce se colectează pe Crişuri nu poate ajunge în canalizarea principală

strada rozmarinCa-n filmele cu… Dorei, s-ar putea spune şi asta fără intenţia de a jigni pe cineva. Dar este incredibil ceea ce se întâmplă în Cartierul Câmpiniţa, acolo unde s-au realizat lucrările de canalizare. Cu greu, dar s-au realizat în cea mai mare parte. Numai că, a apărut o mare problemă, o situaţie de genul celor în care nu ştii dacă să râzi sau să plângi. Canalizarea de pe Strada Crişuri colectează reţelele de pe toate străzile şi aleile situate în partea stângă a cartierului (spre ieşirea din municipiu). Apoi, canalizarea de pe Crişuri ar trebui să ajungă în canalizarea principală, de pe Bulevardul Carol I, prin Aleea Rozmarin. Aşa a fost gândită toată treaba de cei care sunt implicaţi în proiectul de canalizare cu finanţare europeană. Aici intervine, însă, marea problemă. Pe Aleea Rozmarin nu s-a introdus canalizarea, deci tot ceea ce se colectează pe Crişuri şi toate celelalte străzi adiacente, adică toată partea stângă a Câmpiniţei, nu poate ajunge în canalizarea principală.

Dar care este problema cu Aleea Rozmarin? Aceasta este o străduţă foarte îngustă, pe care nu pot intra utilajele firmelor care execută lucrările. S-a ajuns la concluzia că singura soluţie ar fi să se sape… de mână, cu târnăcopul, hârleţul şi lopata, acţiune la care, însă, nu se încumetă nimeni. Şi sunt aproape trei luni de când se tot discută despre acest subiect, dar nu se face nimic, nu se ia nici o măsură, nu se adoptă nici o altă soluţie.
Despre această situaţie s-a discutat şi ieri, la şedinţa săptămânală a parţilor implicate în proiectul de canalizare. Chiar dacă au lipsit reprezentanţii firmelor constructoare, primarul Horia Tiseanu şi consilierul local Marian Nistor au ridicat din nou problema din Cartierul Câmpiniţa în faţa reprezentanţilor Unităţii de Implementare a Proiectului din cadrul HidroPrahova, firmei de consultanţă şi proiectare Romair Consulting şi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Prahova. Din păcate, nu s-a ajuns la o soluţie nici de această dată.

4 Comments

 1. ione says:

  Felicitari primariei pt contractul gras cu hidro…..bravo….pe cand dna si la biroul stimabilului edil….

 2. Iancu Daniela says:

  Vai de capul lor! BA NU, vai de capul nostru!

 3. florin dochia says:

  hi hi hi… expertiză, dom’le! băieţi de băieţi!

 4. Valeriu Stanca says:

  Cum s-au nimerit astia tocmai la Campina? Nu se putea sa aiba altii „noroc” de prostii astia?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *