Administratie publica

Se pregăteşte terenul pentru realizarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică

Teren centru turisticDeocamdată au fost bătuţi doar ţăruşii pentru delimitarea suprafeţei (de 715 mp) pe care va fi realizat Centrul de Informare Turistică din Câmpina, dar în zilele următoare vor începe şi lucrările propriu-zise. Locaţia este spaţiul verde dintre BCR şi fostul sediul al RomTelecom. Aici va fi construit Centrul de Informare şi Promovare Turistică, pentru care Câmpina a obţinut finanţare europeană de aproximativ 620.000 lei prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Din suma totală, 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% este contribuţia de la bugetul local. Centrul Turistic va fi realizat de societatea General Service Grup 98 SRL Bucureşti, cea care execută şi lucrările de modernizare a Policlinicii Municipale, tot un proiect cu fonduri europene.

General Service Grup 98 SRL Bucureşti a obţinut contractul prin atribuire directă, de către Primăria Câmpina, valoarea acestui contract fiind de 372.000 lei. În această sumă intră lucrările de construcţie şi achiziţia de instalaţii şi echipamente specifice centrelor de informare şi promovare turistică, mobilierul şi alte dotări. Diferenţa de bani (până la 620.000 lei) va fi utilizată de Primăria Câmpina pentru alte cheltuieli incluse în proiect, cum ar fi realizarea unui portal web, a unei reţele informatice, achiziţionarea unei firme luminoase, a unor panouri, a unor hărţi etc. Potrivit proiectului, principalul scop al Centrului de Informare şi Promovare Turistică va fi acela de a oferi servicii utile şi materiale promoţionale într-o zonă cu potenţial turistic cum este considerată Câmpina.
Centru-turistic-model

4 Comments

  1. LOREDANA.T says:

    Principalul scop in atragerea turistilor:promovare prin pliante a diferitelor obiective:Primaria,Biblioteca Municipala,Casa de Cultura Casa Tineretului,muzeele Grigorescu si Hasdeu,etc.Crearea de pagini web…cum Casa Tineretului nu are site web,Casa de Cultura,etc.Crearea muzeului Petrolului,etc

  2. P.C.R. says:

    Vai de viata noastra ce nemernici, ce retardati ne conduc, pe ce cheltuiesc ei banii oameni buni, tocmai acum cand orasul e varza, cand toata infrastructura e distrusa, acum cand prin oras, nu se mai poate circula, tocmai acum vor ei sa construiasca un ‘centru national de informare si promovare turistica’ da, da, pentru orasul nostru cu ‘potential turistic’. Frumos nu? Aaa, da stati asa ca m-am prins, d-aia au distrus ei strazileee, acuma vin eu de acasa, vedeti cum se poate face bani la bugetul local, vedeti ca nu ne-am gandit, ce tampit sunt, pai nu, pai da. Asta era, vor sa promoveze drumetiile prin oras cu rucsacul in spinare, pe cararui cunoscute doar de ghizii locali, adica din Consiliul Local. Formidabil ce idee, ca puncte de interes local avem: spatele autogarii, parcarea din fata B.I.G.-ului, giratoriul de la Fibec si inca, cate. Dar cel mai important, va fi la Primarie, unde poti admira si face poze cu momaia sau cu momaile, ca ce-i acolo, vai mama noastra. Nu-i asa, c-ar fi fost frumos sa fi vorbit doar de, o piasa din teatrul absurdului si nu de realitatea din ce in ce mai mizerabila in care vietuim si in care platim totodata isteriile astora?

  3. ionel says:

    In centru se munceste de zor la pavajul din parcul Milia. Pare o lucrare frumoasa. Sper sa nu fie finalizata doar pe jumatate, ma refer la iesirile si scarile spre strada Grivitei care probabil vor ramane cu vechiul pavaj.
    Primaria nu s-a plimbat prin zona ……. e cald……. praf……
    Admin te rugam poze si reportaj.

  4. admin says:

    Am tot scris despre modernizarea Parcului Milia. Un loc unde chiar se lucreaza in fiecare zi, cu exceptia duminicii, normal.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *