Administratie publica

Bazarul din spatele pieţei, o posibilă soluţie pentru „gruparea” comercianţilor ambulanţi. Romii, însă, nu sunt de acord

Bazar 1Pentru a rezolva problema comercianţilor ambulanţi, cei care vând fructe de pădure, ciuperci şi tot felul de plante medicinale, în funcţie de sezon, Poliţia Locală Câmpina a propus administraţiei locale amenajarea unor tarabe în bazarul din spatele Pieţei Centrale. La nivelul Primăriei se discută în prezent această posibilitate şi, cel mai probabil, se va realiza un proiect de hotărâre care va intra pe ordinea de zi a şedinţei din 30 iulie a Consiliului Local Câmpina. Soluţia cu bazarul pare a fi bună şi cât se poate de civilizată. Romii ar avea la dispoziţie 20 de tarabe la care să-şi vândă produsele, n-ar mai trebui să stea însiraţi pe trotuare şi să se ferească de poliţiştii locali. Ba chiar ar fi într-o zonă comercială centrală şi nu în autogară, aşa cum decisese Consiliul Local la un moment dat, asta prin vara lui 2012. În plus, toţi cei care le caută produsele ar şti exact unde să-i găsească. Numai că, romilor nu le convine soluţia propusă de Poliţia Locală. Vor… mai în centru, nu în spatele pieţei, în bazar, unde să nu-i vadă lumea. Şi mai este o problemă. Administraţia locală vrea să le perceapă o taxă de tarabă, modică, pe care aceşti comercianţi să o achite la Direcţia Economică. Ce înseamnă taxa de tarabă? O taxă pentru închirierea tarabelor/tonetelor unde comercianţii îşi vând produsele. În 2012, Consiliul Local a aprobat 3 lei/tarabă/zi, cu tot cu TVA, dar nu ştim câţi dintre romi au şi plătit această taxă. Oricum, decizia finală va trebui luată de Consiliul Local, la şedinţa de joia viitoare.
Deşi pare o problemă nu prea greu de rezolvat, să ştiţi că nu este deloc aşa. Problema romilor a fost, este şi ne temem că va rămâne o problemă mai degrabă electorală. Dacă n-ar fi fost aşa, era de mult rezolvată. În general, au fost lăsaţi să facă ce vor şi li s-au promis multe lucruri tocmai pentru a-şi direcţiona voturile la alegerile locale trecute. O ştim şi noi toţi, o spun şi ei în gura mare.
Bazar 2

5 Comments

 1. Costelus says:

  Si unde vor mai exact?e f bine acolo.Sau vrea sa le puna expres Tiseanu loc in Piata plina de samsari din Campina sa vanda buretii,ciresele si socul.Va iesi urata treaba.Sa nu se considere discriminare.Ar trebui ca toti rromii sa fie adunati undeva,inlaturati intermediarii din piata(f putini producatori).Sa nu imi spuna ca vor in Romal spatii…reprezentii rromilor unde sunt.Fratia parca le spunea.Se vede cum ,,ii reprezinta”

 2. constantin andrei says:

  Nu se poate disciplina si organiza orasul atata timp cat politicul e prioritar si apoi restul.La anul sunt alegeri e nevoie de voturi si ei reprezinta o sursa de luat in considerare .Asa ca rabdare si tutun cine fumeaza pt nefumatori e mai greu.Degeaba sunt bani nu ne apropiem de cei din vest in urmatorul secol.Poate DNA-ul mai schimba din prioritati intre timp si lupta politica se mai domoleste.

 3. As says:

  Sa nu fiu acuzat ca fac discriminare desi prin ce voi afirma in continuare se pare ca ma contrazic.Tiganii sunt tigani…Acestia(dar nu sunt singurii)nu pot trai pana nu fac o cat de mica abatere de la normalitate.Dupa opinia mea locul ales pentru a-si expune marfa este bine ales.Dar Politia locala sa-si faca simtita prezenta printre ei.Sa nu omitem faptul ca tiganii folosesc cantare masluite.Nu prea inteleg rolul pe care il au diferite persoane care se plimba prin fata pietei centrale si sunt incadrate la firme de paza private.

 4. cookie says:

  Romii vanzatori de bureti, affine,flori de tei,etc nu sunt din Campina, asa ca nu tine chestia asta cu „electorala”.Romii tot tigani raman, indifferent cum li se spune official ,pana nu se „tiganesc”nu se lasa

 5. alex says:

  De ce sa Fiè grupați in bazar?sa li se dea ocazia sa intre in piata de legume si fructe…sa isi plătească taraba ca toți ceilalți….Asta inseamna discriminare si marginalizare. …ptr ignoranți BAZARUL este ptr articole de îmbrăcăminte si produse casnice…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *