Administratie publica

CNADNR a anulat procedura de atribuire a contractului pentru montarea separatoarelor de sens pe drumurile naţionale

Separatoare-sensNimic nu pare să meargă bine în ţara asta atunci când este vorba despre transporturi, drumuri, siguranţa circulaţiei. Am scris de mai multe ori, în ultimele luni, despre procedura de achiziţie publică derulată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru „parapete rigide prefabricate tip New Jersey”, adică pentru separatoare de sens din beton, care urmează să fie montate pe drumurile naţionale. Din februarie 2015 a început această poveste, odată cu publicarea anunţului privind licitaţia. Şi de atunci tot aşteptăm o veste legată de acest subiect. Ei bine, am primit-o în aceste zile. CNADNR a anulat procedura de atribuire a contractului deoarece a considerat că toate trei ofertele depuse sunt inacceptabile sau neconforme cu cerinţele din caietul de sarcini. Şi astfel, în loc de semnarea contractului şi trecerea la treabă, vom asista, probabil, la reluarea licitaţiei. Dar asta, cine ştie când…

După cum spuneam, procedurile pentru achiziţia publică au început în februarie. Până la data limită de 15 aprilie 2015, trei firme au depus oferte, obiectul contractului fiind achiziţia şi transportul a 23.630 metri liniari parapet cu nivel de protecţie joasă, 39.548 metri liniari parapet cu nivel de protecţie normală şi 133.224 metri liniari parapet cu nivel de protecţie înaltă, iar toate aceste tipuri de parapet să fie prevăzute cu elemente reflectorizante. Potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate atunci de conducerea CNADNR, pentru DN1, pe raza judeţului Prahova, se intenţiona montarea de parapete din beton pe o lungime de 50 km, adică 50.000 ml. Contractul cu firma câştigătoare ar fi trebuit semnat la 1 iunie. Termenul a trecut şi o vreme nu s-a mai auzit nimic despre această licitaţie. Nu s-a mai auzit nimic pentru că autoritatea contractantă a anulat procedura de atribuire, considerând că ofertele depuse de cele trei firme care s-au înscris la licitaţie sunt inacceptabile. Ulterior, una dintre aceste firme a contestat decizia şi motivaţiile invocate de CNADNR şi astfel s-a ajuns la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Zilele trecute, acest organism şi-a făcut publică decizia: a respins ca nefondată contestaţia şi a menţinut hotărârea CNADNR de anulare a procedurii de atribuire.
Practic, este a doua licitaţie organizată de CNADNR pentru separatoare de sens, care nu ajunge la final. Prima licitaţie eşuată a avut loc la finele anului trecut, când s-a primit o singură ofertă şi aceea a fost considerată inacceptabilă. Apoi, procedura a fost reluată, au fost depuse trei oferte, toate trei declarate acum inacceptabile. Şi batem pasul pe loc, în continuare.

1 Comment

  1. Mihai says:

    Suntem oare cretini sau doar rau intentionati ? Intreb si eu….

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *