Social

Gara Câmpina, aproape devastată

Gara 4Sunt patru ani de când Gara Câmpina a fost modernizată cu fonduri europene, în cadrul un proiect mai amplu de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Câmpina – Predeal. Nici nu se mai cunoaşte că la Gara Câmpina au fost făcute lucrări de modernizare. Sala de aşteptare arată ca şi cum aici s-ar fi dus lupte grele, geamurile sălii unde se vând bilete sunt schimbate periodic, iar toaleta are propria poveste. Acum este închisă, pentru că tocmai i s-a pus uşă nouă. Iar dacă un călător are vreo urgenţă, trebuie să găsească mai întâi cheia de la toaletă.
„Mai întâi, au fost distruse grupurile sanitare. Asta, de mai multe ori. Le-am tot reparat. Apoi, s-au furat becurile şi întrerupătoarele. Până la urmă, a fost furată uşa cu totul şi asta a fost picătura care a umplut paharul. Am cumpărat şi montat o uşă nouă şi o ţinem încuiată, iar cheile sunt la bar sau la femeia de serviciu. Am fost nevoiţi să luăm această măsură din cauza lipsei de civilizaţie a unor persoane”, ne-au declarat şeful staţiei şi ceilalţi reprezentanţi ai Gării Câmpina.
Situaţia este tristă şi imaginea de-a dreptul dezolantă. Oricum, gara nu e mai ce a fost odată, sunt tot mai puţine trenuri care opresc aici, reducerile de personal din sistem au afectat şi staţia locală, Biroul de Informaţii a fost desfiinţat. În multe momente ale zilei, Gara Câmpina este pustie. Noaptea, însă, unii au treburi importante în gară, să distrugă sau să fure. Şi nu-i prinde nimeni, că nu are cine.
Gara 3 Gara 1 Gara 2 Gara 5

2 Comments

  1. Mihai says:

    Tot mai putine trenuri care opresc aici?! Singurele trenuri care trec prin gara Campina si nu opresc aici sunt cele de Budapesta si Viena, trenuri care opresc numai in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Faragas, Sibiu, etc. Se numesc InterCity-uri si opresc numai in orasele mari. In rest, toate trenurile au opriri in Campina. Atat trenurile CFR cat si operatorii privati: RegioTrans si Softrans.
    Asa ca va rog sa nu mai scrieti asemenea aberatii si sa incercati sa dati dovada de mai mult profesionalism in ceea ce faceti.

  2. As says:

    Da,gara Campina este de”rasu…plansu…”Pe langa aspectul dezolant,daca vrei sa obtii o informatie prin telefon nu ai cui te adresa.Nu are cine pazi gara de”raufacatori”?Nu exista politie locala in Poiana Campina?Nu are responsabilitati si in cadrul acestui obiectiv?Multe s-ar putea discuta pe tema respectiva…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *