Administratie publica

HidroPrahova vrea să scumpească apa cu 15% şi canalizarea cu 7%. Primăria Câmpina se opune

ApaÎn fiecare an, în luna iulie, operatorul de apă şi canal HidroPrahova majorează tarifele la apa potabilă şi canalizare. Asta intenţionează să facă şi acum conducerea societăţii. Zilele trecute, HidroPrahova a transmis o adresă Primăriei Câmpina prin care anunţă că va scumpi cu 15% preţul la apa potabilă şi cu 7% tariful la canalizare, scumpire care să intre în vigoare retroactiv, adică de la 1 iulie 2015. Am putea folosi cuvinte dure în ceea ce priveşte această decizie a HidroPrahova. Multe străzi din Câmpina sunt praf şi pulbere în urma lucrărilor de canalizare gestionate de HidroPrahova. Nu mai vorbim de faptul că lucrările au fost lăsate de izbelişte de luni bune, firmele constructoare motivând lipsa plăţilor de către HidroPrahova. Nu mai vorbim nici de dosarele de la DNA, de deturnarea fondurilor europene la acest proiect atât de important derulat prin… HidroPrahova. Şi în toată această nebunie, în mijlocul unei mari nemulţumiri a populaţiei şi administraţiei publice, HidroPrahova vrea să scumpească apa şi canalizarea.
Din informaţiile noastre, situaţia este destul de tensionată. Recent, la Ploieşti, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru managementul apei” Prahova, în cadrul căreia se stabilesc majorările de tarife. Din păcate, Câmpina nu a avut nici un reprezentant la această adunare, dar absolut toţi primarii localităţilor deservite de HidroPrahova, prezenţi la şedinţă, au respins categoric ideea scumpirii apei şi canalizării. Pentru că, vă reamintim, preţul este unitar, adică este acelaşi pentru toate localităţile unde operează HidroPrahova. Cu toate acestea, conducerea Hidro a trimis primăriilor adrese prin care anunţă majorarea tarifelor.
Administraţia locală câmpineană nu este de acord cu această scumpire. În şedinţa din 30 iulie, Consiliul Local Câmpina va aproba o nouă strategie tarifară, valabilă pentru următorii patru ani şi prin care să aibă un anumit control asupra preţurilor la apă şi canal. Vechea strategie a fost valabilă pentru perioada 2011-2014. Oricum, sunt multe discuţii despre acest subiect. Unii consilieri locali consideră că acesta ar fi momentul potrivit pentru ieşirea municipiului Câmpina din HidroPrahova, având în vedere şi situaţia dezastruoasă a lucrărilor de canalizare. Probabil, vom asista la o dezbatere aprinsă în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local.

8 Comments

  1. Mihai Dan says:

    Pro ieșirea din Hidro Prahova. Operator local de apă și canal: locuri de muncă, control, calitate, preț, etc ……
    Jos Hidro, jos hoția!

  2. Victor says:

    Asta e nesimtire maxima! Iar daca Tiseanu si Consiliul local vor aproba magaria asta, atunci ar merita sa fie aratati cu degetul pe strada si sa le crape obrazul de rusine!

  3. constantin andrei says:

    „Ce incepe prost se termina si mai prost”nu este nici o surpriza . Nu raspunde nimeni de management prost ,incompetenta si HOTIE.Cum ramane cu grupul infractional politic de la Ploiesti ?care este stadiul anchetei ?intrebari fara raspuns ,de ce sa dai socoteala unui investitor cum este populatia?doar DNA-ul mai baga frica in ei.Preluarea de la Hidro de catre Primaria Campina e o gluma proasta ,abureala si un dezastru mai mare ,de unde atata competenta locala?cand ei pierd finantare de 4 mil la Liceu,cumapara masina de 28mii euro,plateste facturi fictive si cel mai mare vinovat era firma CONCIVIC la canalizare.Nu am vazut pe nimeni de la Primarie suindu-se pe Primarie si incercand sa se arunce in numele populatiei,sau in greva foamei ,asa ca CREDIBILITATE ZERO.Uram Primariei numai „SUCCESURI”la sedintele locale fara subiect.Propun sa se mareasca nr de Primari la 2mii,Vice.2 mii,Consilieri 10 mii si asa se rezolva cu SOMAJUL in oras,luna trece leafa merge la bugetari.

  4. co sinus says:

    Să vedem cine are curajul să propună asta. Pe bune. Se va lăsa cu scandal. Nu are rost să zic mai mult. S-au zis destule.

  5. Horia Tiseanu says:

    Hai sa punem lucrurile la punct pentru cei care sunt interesati de adevar.
    Actionarul majoritar al SC HIDROPRAHOVA este Consiliul Judetean Prahova, acesta fiind deci cel care poate face ordine in societate.
    In anul 2014 profitul societatii este de ordinul miliardelor de lei vechi.
    Este evident in aceasta situatie ca primarii localitatilor-actionari ai SC HIDROPRAHOVA, inclusiv Campina, nu sunt de acord cu cresterea tarifelor la apa si canal.
    Eu am fost intr-un concediu scurt si luni incep serviciul. Si eu sunt curios cine va propune in CL aprobarea unui proiect dezavantajos pentru campineni.
    In rest, nu are sens sa comentez frustrarile celor care aduc in discutie masina, lucrarea de 4 mil. etc, fiind doar manifestari ale unor oameni care nu au facut nimic in viata, ci doar critica realizarile altora. Ii cunoastem!

  6. Mihalcioiu says:

    Dl Primar sper sa luati masuri si in cazul tanarului care mergea ca la raliu pe arterele orasului cu masina Primariei-cu Jetrra….si nici nu a acordat prioritate la Casa Cartii

  7. co sinus says:

    Zi-le Domnu’ Geo!

  8. soferu' says:

    Calea Doftanei,Bobalna,si nu numai ne-au terminat masinile si nervii.Astea nu le vedeti d .le primar? Stiu o sa invocayti lipsa banilor,asa ziceti toti.Ne -am saturat,fa mai intai drumuri si apoi piata moderna,oricum e saracie,nu avem nevoie de modernisme ,dar de aici ies comisioane mai grase….

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *