Social

Medicul câmpinean Ion Nica, trimis în judecată pentru luare de mită, avort ilegal şi fals intelectual

Tribunal PHProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au finalizat cercetările în Dosarul 168/P/2013 şi au dispus trimiterea în judecată a medicului Ion Nica, fostul şef al Secţiei de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. Potrivit comunicatului de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, medicul câmpinean este acuzat de luare de mită, primire de foloase necuvenite, provocarea ilegală a avortului şi fals intelectual. „În perioada ianuarie – noiembrie 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în calitate de şef al Secţiei Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, inculpatul Nica Ion a primit cu titlu de mită suma totală de 2.080 lei de la cinci paciente, personal sau prin aparţinători ori prieteni ai acestora, în vederea efectuării unor acte specifice atribuţiilor de serviciu, ori, după caz, în vederea încălcării atribuţiilor de serviciu, prin efectuarea unor întreruperi de sarcină atât cu respectarea legii, cât şi cu încălcarea dispoziţiilor legale. A fost identificată, la o pacientă, o sarcină al cărei curs a fost întrerupt la împlinirea a 16 săptămâni, în condiţiile în care operaţiunea putea fi efectuată în mod legal până la atingerea unei limite maxime de 14 săptămâni.
Totodată, în aceeaşi perioadă, a primit de la alte trei paciente suma totală de 650 lei, după îndeplinirea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea unei operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină cu respectarea dispoziţiilor legale, fără a condiţiona în aceste trei situaţii, în prealabil, prestarea actului medical de plata vreunei sume de bani.
Pentru a justifica efectuarea avorturilor, inculpatul a completat în fals fişe de spitalizare cu date neconforme realităţii, fiind menţionată în mod invariabil luna a II-a de sarcină, în condiţiile în care, în cazul a trei paciete, vârsta reală avută la momentul efectuării avortului depăşea acest prag. Din cercetări a mai rezultat că medicul a înfiinţat, sub pretextul strângerii de donaţii pentru spital, o cutie confecţionată din carton, în care iniţial s-au aflat depozitate mănuşi chirurgicale şi care prezenta o fantă transparentă, prin care le solicită unor pacienţi să depună banii pretinşi, pe care îi prelua la finalul orelor de program”, se menţionează în comunicatul Parchetului.

Medicul Ion Nica nu mai lucrează de aproape doi ani la Spitalul Municipal Câmpina, el demisionând în momentul izbucnirii unui mare scandal, atunci când conducerea unităţii a descoperit nereguli mari la Secţia de Obstetrică-Ginecologie, printre care şi taxe încasate ilegal. Dosarul său a fost înaintat acum spre soluţionare Tribunalului Prahova.

2 Comments

  1. Laura says:

    Mai cautati ca sunt multi,,doctori” si personal bagat politic in spitalul ala infect si plin de gandaci.Nu are rost sa pronunt nume,ii gasesc mascatii pe toti

  2. viorica says:

    DA LAURA AI DREPTATE SA VEZI CE MICROB EXISTA IN SECTIA DE REANIMARE SI CUM OAMENII AJUNG LA SP,,VICTOR BABES” INBUCURESTI ASTEA NU SE VAD.SI POLITIC AI DREPTATE….ASA ESTE… IN CE TARA TRAIM ..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *