Administratie publica

Mihai Ungureanu a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii prin care a fost schimbat din funcţia de viceprimar al comunei Băneşti

Mihai UngureanuLa începutul acestui an, în urma unui scandal de proporţii, Consiliul Local Băneşti a decis schimbarea lui Mihai Ungureanu din funcţia de viceprimar, motivul invocat fiind cel al prejudiuciului de imagine adus de acesta administraţiei locale. Se vorbea atunci despre reclamaţiile făcute de doi oameni de afaceri din Băneşti, potrivit cărora, printre altele, Ungureanu nu ar fi plătit produse achiziţionate de la firmele lor. Viceprimarul a negat acuzaţiile şi ulterior a dat în judecată Consiliul Local Băneşti, cauza aflându-se pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova. Mihai Ungureanu cere în instanţă anularea HCL 8/29 ianuarie 2015 prin care a fost demis din funcţie. Următoarea înfăţişare în Dosarul 3028/105/2015 este programată pentru data de 21 septembrie.
Pentru că procesul este de durată, într-un alt dosar (1776/105/2015), Mihai Ungureanu a cerut instanţei suspendarea Hotărârii 8/2015 a Consiliului Local Băneşti până la finalizarea cauzei din celălalt dosar. Zilele trecute, magistraţii Tribunalului Prahova au admis cererea formulată de Ungureanu şi au decis suspendarea executării HCL 8/2015 până la pronunţarea instanţei de fond în procesul dintre Mihai Ungureanu şi Consiliul Local. Mai exact, a fost suspendată decizia de demitere a viceprimarului, iar acesta trebuie repus în funcţie până la finalizarea procesului prin care cere anularea definitivă a HCL 8/29 ianuarie 2015.
Mihai Ungureanu este membru PNL, iar la alegerile locale din 2012 a candidat pe lista USL.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *