Social

„Nu s-a pus până acum problema mutării societăţii Cameron din România în Maroc”

CameronÎn ultima perioadă, s-a tot vorbit despre o posibilă mutare a filialelor societăţii Cameron România, din Câmpina şi Ploieşti, în Maroc, acolo unde forţa de muncă este foarte ieftină. Zvonul cu mutarea a tot circulat, dându-le motive de îngrijorare angajaţilor societăţii, familiilor acestora, dar şi celorlalţi câmpineni. Pentru că, să nu uităm, Cameron se numără printre puţinii agenţi economici importanţi din municipiu, care încă mai funcţionează, încă mai are contracte, încă nu a disponibilizat personal. O eventuală mutare a fabricii de la Câmpina în Maroc ar reprezenta o veste foarte proastă pentru toată localitatea. Din fericire, zvonul nu se confirmă. Potrivit liderului de sindicat al Cameron Câmpina, Iulian Anton, au existat mai multe discuţii cu conducerea societăţii, având în vedere criza economică prelungită, dar până acum nu s-a pus problema mutării în Maroc nici a fabricii de la Câmpina, nici a celei de la Ploieşti. „Nu s-a discutat despre aşa ceva, nu s-a pus problema unei eventuale mutări în Maroc sau altă ţara cu forţă de muncă mai ieftină decât România. La Câmpina, avem de lucru, sunt comenzi până la sfârşitul anului”, ne-a declarat liderul de sindicat Iulian Anton. Acesta a mai spus că, în ceea ce priveşte salariaţii, unii vor părăsi societatea, dar pe cale naturală. Este vorba despre 20 de angajaţi care se vor pensiona şi 80 de salariaţi cu contracte de muncă pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2015. Acestora nu le vor mai fi reînnoite contractele de la 1 ianuarie 2016. Vor mai exista discuţii între conducerea societăţii şi reprezentanţii sindicatului în legătură cu numărul de personal. „În luna septembrie se va lua o decizie în privinţa unor eventuale disponibilizări de personal”, a precizat liderul de sindicat.

Grupul american Cameron activează în România din 2004, an în care a cumpărat Uzina Sterom din Câmpina, unde se produc echipamente pentru industria petrolieră. În anul 2009, Cameron a finalizat o investiţie de 80 milioane de dolari într-o nouă fabrică, la Ploieşti, unde se produc utilaje destinate aplicaţiilor de explorare în condiţii dure de presiune, adâncime sau coroziune. La cele două fabrici din Câmpina şi Ploieşti, Cameron are aproximativ 1.200 de angajaţi.

2 Comments

  1. constantin andrei says:

    Se stie foarte bine ca pretul barilului a scazut la jumatate iar profitul la fel.OMV-Petrom a raportat 68%pierderi ca marea majoritate a operatorilor petrolieri.Cu alte cuvinte investitiile sau redus drastic asa ca si producatorii de echipamente vor reduce productia.In romania sunt doar puncte de lucru deciziile se iau in alta parte la firma mama.
    Comenzile de lucru sunt limitate si greu de gasit asa ca se poate intampla ca fabrica sa fie oprita sau mutata in alta zona unde profitul creste la volum de lucru mai mic adaptat pietei petroliere.Cea mai buna zona cu forta de munca calificata si ieftina ,este INDIA unde se produce sub licenta diverse echipamente de ceva timp.Asa ca evolutia productiei industriale este previzibila spre zone mai ieftine din pacate .

  2. ciprian says:

    Maroc? Cine lanseaza astfel de zvonuri draga redactie?Ati investigat.
    Cameron nici nu are locatie in Maroc si nici nu cred ca va construii vreodata acolo.pentru ca nu are nici un interes, Maroc nu are istorie puternica in petrol si gaze.Cameron are fabrici in Africa de Vest dar nu in Maroc. costul cu fortza de munca nu are o influentza f mare aceasta industrie. Si ca sa faca in Maroc ce au facut in Romania vor trebuii sa cheltuie enorm.
    plus ca Camero Romania este sediul principal pentru Europa, Africa, Rusia si zona Caspica pentru divizia de suprafata.
    Deci acest zvon este o mizerie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *