Social

Opt elevi au promovat bacalaureatul după contestaţii. 75,65% – procent final de promovabilitate, la Câmpina

AFISARE REZULTATE BACALAUREAT - IASI197 de contestaţii au fost depuse, la cele cinci licee din municipiul Câmpina, la prima sesiune a bacalaureatului, iar opt elevi au fost declaraţi admişi după recorectarea lucrărilor. Procentul de promovabilitate a crescut, astfel, de la 74,55% la 75,65%, deci cu 1,14%. Din totalul contestaţiilor, cele mai multe au fost depuse la limba şi literatura română – 79. Au urmat: 40 contestaţii la matematică, 23 la istorie, 20 la biologie, 15 contestaţii la logică şi argumentare, 5 la chimie organică, 4 la anatomie, câte 3 contestaţii la chimie anorganică şi economie, câte două contestaţiila informatică şi geografie. Au promovat examenul, după recorectarea lucrărilor, un elev de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, trei elevi de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, trei elevi de la Liceul Tehnologic Energetic şi un elev de la Colegiul Tehnic Forestier. Pentru fiecare liceu în parte, situaţia contestaţiilor este următoarea:

Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”
– 90 contestaţii, dintre care 37 la română, 23 la istorie, 11 la matematică, 7 la logică şi argumentare, 4 la chimie anorganică, 3 la economie, câte 2 contestaţii la informatică şi anatomie, o contestaţie la biologie. Cele mai multe contestaţii au vizat mărirea notei, iar 30 dintre elevii care au depus contestaţii şi-au atins scopul. În unele cazuri, la română şi istorie, notele au crescut cu un punct sau chiar două puncte. De exemplu, sunt elevi care au obţinut mărirea notei la română de la 6 la 8 sau de la 7,35 la 9,30, sau de la 8,15 la 9,50. Singurul candidat de la CNNG, care picase examenul, a fost declarat admis după soluţionarea contestaţiei. Procentul de promovabilitate este acum 100% (toţi elevii care s-au prezentat la bacalaureat au promovat examenul, un singur elev a lipsit).

Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”
– 27 de contestaţii, dintre care 10 la matematică, 9 la română, 3 la logică, câte două la geografie şi biologie, o contestaţie la anatomie. Numai trei elevi şi-au atins scopul şi au obţinut note mai mari, care le-au permis promovarea bacalaureatului.

Liceul Tehnologic Energetic – 49 contestaţii, dintre care 19 la română, 14 la biologie, 10 la matematică, trei la logică şi argumentare, două la chimie anorganică şi o contestaţie la chimie organică. În urma recorectării lucrărilor, trei elevi au promovat examenul.

Colegiul Tehnic Forestier – 30 contestaţii, dintre care 14 la română, 8 la matematică, 3 la biologie, 3 la logică şi argumentare, câte o contestaţie la anatomie şi chimie anorganică. După recorectarea lucrărilor, un elev a reuşit să promoveze bacalaureatul.

Liceul Tehnologic Mecanic
– o singură contestaţie a fost depusă la matematică, dar nota obţinută nu i-a permis elevului respectiv să promoveze examenul.

Aşadar, în final, dintre cei 775 elevi înscrişi la bacalaureat în Câmpina, la examen s-au prezentat 727. Dintre aceştia, 550 au promovat examenul, iar 177 au fost respinşi. Procentul final de promovabilitate – 75,65%.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *