Victor Construct SRL a plătit prejudiciul descoperit de Curtea de Conturi la construcţia blocului de necesitate din Câmpina

Categorie: Administratie publica 13 iulie 2015

Teren bloc necesitate 1 Victor Construct SRL a plătit prejudiciul descoperit de Curtea de Conturi la construcţia blocului de necesitate din CâmpinaDupă cum vă informam în urmă cu două săptămâni, inspectorii Curţii de Conturi au descoperit un prejudiciu de aproximativ 500.000 lei la o investiţie importantă din Câmpina – construcţia blocului de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Era vorba despre sume încasate necuvenit, în 2014, de societatea Victor Construct SRL Botoşani şi pe care administraţia locală trebuia să le recupereze de la firma constructoare. Acest lucru s-a întâmplat săptămâna trecută, când Victor Construct SRL a plătit la bugetul local suma menţionată, fără prea multe discuţii.
Vă reamintim ce sume a încasat necuvenit firma din Botoşani, în opinia Curţii de Conturi: 437.472 lei pentru decontarea taxei de depozitare la rampă a unei cantităţi de moloz şi pământ, deşi constructorul nu a achitat această taxă operatorului de salubritate şi 43.702 lei pentru decontarea a 301,49 mc balast stabilizat cu ciment, în realitate folosindu-se balast din piatră spartă. S-a adăugat şi suma de 4.811,74 lei, încasată necuvenit de dirigintele de şantier.

Aşadar, Victor Construct Botoşani a plătit rapid prejudiciul, poate şi pentru a scăpa de aplicarea majorărilor de întârziere. Chiar dacă prejudiciul a fost recuperat, unele întrebări au rămas fără răspuns. Cine şi cum urmăreşte această investiţie în valoare totală de 9.519.927 lei (fără TVA), de au fost posibile asemenea probleme? Este neglijenţă, nu este neglijenţă, este furt pe faţă, bătaie de joc faţă de banul public? Cum a fost decontată taxa de rampă de vreme ce constructorul nu a prezentat documente justificative? Cine a decis ca acestei firme să i se deconteze o cheltuielă pe care nici măcar nu a făcut-o? Nu ar trebui să trecem prea uşor peste aceste lucruri chiar dacă banii au fost recuperaţi…

Citiţi şi http://www.campinaph.ro/2015/07/prejudiciu-de-aproape-500-000-lei-la-constructia-blocului-de-necesitate-din-campina.html

3 comentarii to “Victor Construct SRL a plătit prejudiciul descoperit de Curtea de Conturi la construcţia blocului de necesitate din Câmpina”


 1. Mihai Dan spune:

  Când plătești atâta bănet fără să comentezi …… ceva se conturează: ai furat cu adevărat și dai iute înapoi ca să se liniștească apele și apoi ai destul timp până la finalizarea lucrărilor să îi furi iar.
  Vorbim de 25% din valoarea lucrărilor decontate.

  RăspundeRăspunde
 2. constantin andrei spune:

  Interesant este sa aflam daca s-a dat si SPAGA inapoi.Oricum daca nu verifica Curtea de Conturi era un tun reusit.Sa speram ca nu vor fi si alte tentative mai perfectionate si blocul in final sa fie facut cu materiale de unica folosinta rezistent doar la prima ploaie .Consilierii ce pozitie au luat ,probabil a calului cand bea apa,doar e vacanta si platita de locuitori orasului ca recompensa pt.munca istovitoare depusa .PENIBIL SI JENANT ,asteptam noi seriale din campania SE FURA din banii publici fara RUSINE.Comisia de Disciplina doarme sau nu trebuie deranjata pt asemena nimicuri?

  RăspundeRăspunde
 3. Cetatean spune:

  Banii returnati, chiar si prin dobanda s-au inmultit. Cei vinovati de la Primarie trebuie sa plateasca cel putin dobanda banilor platiti nelegal.
  Alo! DNA esti pe fir?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF