Administratie publica

Vor fi montate bariere la trei parcări din Câmpina. Alte trei sunt pe lista de aşteptare

Bariera-Strada-SoareluiÎn ultimii aproape doi ani, de la crearea precedentului cu barierele instalate la intrarea şi ieşirea din parcarea de pe Strada Soarelui (lângă Complexul Romal), tot mai multe asociaţii de proprietari din Câmpina au solicitat Primăriei montarea de bariere la parcările dintre blocuri. Locatarii sunt nemulţumiţi de faptul că locurile lor de parcare sunt ocupate de alte maşini, care nu aparţin riveranilor, iar ei nu mai au unde să-şi lase autoturismele. În acest an, de la bugetul local s-au alocat 85.000 lei pentru montarea de astfel de bariere în trei locaţii. Este vorba despre parcarea de pe Strada 1 Mai (lângă Casa Pecici), parcarea din spatele CEC-ului şi o parcare de pe Strada Erou Grigore Nicolae (lângă intrarea la Spitalul Municipal).
La ultima şedinţă a Consiliului Local, s-a discutat din nou despre acest subiect, având în vedere numărul mare de cereri venite din partea asociaţiilor de proprietari din Câmpina.
„Preşedinţii asociaţiilor de proprietari au făcut adrese repetate către Primărie şi Consiliul Local pentru montarea de bariere. Noi am aprobat bani pentru trei locaţii, dar cred că în suma aprobată ar mai merge şi alte locaţii. Mă refer la parcarea de pe I.L Caragiale, dinspre strada Mihail Kogălniceanu, unde parchează multe persoane care vin la piaţă, ocupând astfel locurile locatarilor. Ar mai fi parcarea din zona blocului 15 de pe Republicii şi parcarea de la blocul 7 de pe Strada Mihai Eminescu”, a declarat consilierul local Marian Nistor. Propunerile au fost notate de reprezentanţii Primăriei. Nu s-a spus nici DA, nici BA, urmând să se ia o decizie în funcţie de banii care rămân după montarea barierelor în primele trei parcări menţionate.
Montarea barierelor şi a sistemelor aferente la parcarea de pe Strada Soarelui a costat aproximativ 22.000 lei.

8 Comments

 1. dan says:

  Ar mai fi parcarea de pe aleea rozelor,care s-a transformat in parcarea liceului forestier si a blocului P4.Aici nu mai avem loc de cei care fac piata si de cei de la Avon.

 2. Cristian says:

  Inteleg ca toate aceste parcari enumerate sunt situate pe domeniul public si in consecinta nu pot deveni parcari private decat prin plata taxelor de parcare ca si la parcarea din fata magazinului Carrefour.
  Cum este altfel posibil sa fie folositi bani publici pentru interese private?

 3. serbanescu says:

  Nu sunt parcari private. Cand au cumparat apartamentul nu au cumparat si parcare. Scrie cumva in contract apartament in suprafata de… si parcare de …. mp? Parcarile dintre blocuri sunt ale orasului si asa trebuie sa ramana. Precedentul cu parcarea de la Romal a fost posibil d-lui primar, care cand venea in ,,vizita „nu avea unde sa-si parcheze masina, si nu avea nici doi lei pentru a o parca in fata Bigului. Eu acasa unde parchez masina platesc impozit pe teren. Locatarului de la bloc cand ii calculeaza impozitul pe apartament i se adauga si suprafata terenului unde isi parcheaza masina?
  Este o ilegalitate.

 4. Feraru Ion says:

  Imi place comentariul lui Cristian. De ce nu este o prioritate si parcarea din spatele Mag. Chinezesc / Cofetaria Delice / Banca Transilvania /…. ?

 5. cookie says:

  Total illegal, daca nu se plateste taxa la Primarie pentru aceste locuri de parcare, sunt parcari publice, locatarii respectivi nu pot avea „privilegii”fata de orice alt cetatean al municipiului.
  Problema parcarilor in centrul orasului se putea rezolva ,macar partial, prin construirea acelei parcari din spatele BIG-ului,careia I s-a opus cu vehementa, in numele PSD-ului consilierul Tudor Gh, fost primar al orasului, care a spus ca vor veni „ei’ cu un proiect „futurist”cumva cu un pasaj peste str,Caragiale,etc,etc,
  A uitat de el , probabil il vor scoate de la naftalina in Campania din 2016

 6. blatter says:

  Dupa cum bine stitzi, barierele in aceasta parcare au fost montate ptr ca domnul primar sa aibe intotdeauna un loc de parcare acolo, intrucat in zona locuieste …, nu intzeleg totusi de ce a fost necesara si asfaltarea, inlocuirea bordurilor, etc.
  De asemeni, poate atzi bagat de seama, ca iarna aceasta zona are prioritate la dezapezire in defavoarea arterelor principale.
  Intrucat, deja s-au alocat fonduri pentru montarea de astfel de bariere în alte trei locaţii, eu intzeleg din acest articol ca tiseanu are … in perspectiva si nu doreste sa piarda prea mult timp cu parcarea.
  Poate gaseste … si pe Calea Doftanei ca ne rupem masinile pe acolo.

 7. Aura says:

  Asa este nu sunt parcari private. Dar vi se pare normal cand vii acasa sa stai sa astepti ore casa poti parca masina? Sau trebuie sa-l blochezi pe cel ce a parcat acolo. Cum e mai bine, domnilor?

 8. Cetatean says:

  Locatarii acestor zone au dreptate, dar de ce trebuie sa platesc eu/cetatean pentru confortul lor. Politia ce pazeste?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *