Concluzia Curţii de Conturi: la Primăria Câmpina, nu se respectă legea în privinţa achiziţiilor publice

Categorie: Administratie publica 10 august 2015

Facsimil achizitii publice 2 Concluzia Curţii de Conturi: la Primăria Câmpina, nu se respectă legea în privinţa achiziţiilor publiceDupă cum scriam zilele trecute, raportul Curţii de Conturi scoate la iveală multe nereguli din activitatea Primăriei Câmpina. Raportul a fost realizat în urma controlului efectuat de inspectorii Curţii de Conturi în perioada mai-iunie 2015, pentru activitatea desfăşurată în anul 2014. O să vă prezentăm aceste probleme pe parcursul mai multor articole şi începem cu un subiect deloc nou, care a ridicat de multe ori semne de întrebare şi asupra căruia inspectorii Curţii de Conturi s-au aplecat cu mare atenţie: procedurile de achiziţie publică de la Primăria Câmpina, adică modul în care firmele câştigă licitaţiile pentru diferite lucrări.
“Prin procedurile de achiziţii publice aplicate nu s-au asigurat: promovarea concurenţei între agenţii economici, garantarea tratamentului egal şi nediscriminatoriu operatorilor economici, transparenţa şi integritatea procesului de achiziţie publică, utilizarea eficientă a fondurilor publice prin aplicarea corectă a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie”.
Aceasta este concluzia Curţii de Conturi. În traducere liberă, sunt situaţii când la Primăria Câmpina câştigă o licitaţie cine trebuie, nu cine merită. Câştigă anumite firme, favorizate de administraţia locală. Vi se pare ceva nou? Neoficial, acesta este un lucru cunoscut de multă lume şi recunoscut de unii agenţi economici. Iar raportul Curţii de Conturi nu face altceva decât să confirme informaţiile care circulă de multă vreme. Şi cităm mai departe din raportul Curţii de Conturi: “Nu s-a solicitat şi nu s-a urmărit dacă operatorul economic are capacitatea tehnică şi profesională în funcţie de experienţă, aptitudini, eficienţă şi eficacitate sau dacă este asigurată o concurenţă loială. Ofertele nu au fost analizate de comisia de selecţie pentru corectarea viciilor de formă şi a neconcordanţelor, astfel încât să se constate că preţurile nu sunt rezultatul liberei concurenţe…”

Pentru ca lucrurile să fie clare, precizăm că inspectorii Curţii de Conturi fac referire la lucrările de modernizare şi reparaţii din anul 2014, lucrări la care “autoritatea contractantă (adică Primăria Câmpina – n.r.) nu a luat măsuri pentru obţinerea unor preţuri cât mai scăzute, dar s-a implicat în relaţiile contractuale ale societăţilor care au depus oferte”.
Pentru persoanele interesate, prezentăm mai jos prevederile legale nerespectate în cazul atribuirii unor contracte de achiziţie.
Facsimil achizitii publice Concluzia Curţii de Conturi: la Primăria Câmpina, nu se respectă legea în privinţa achiziţiilor publice

3 comentarii to “Concluzia Curţii de Conturi: la Primăria Câmpina, nu se respectă legea în privinţa achiziţiilor publice”


 1. Ion Dandoaselea spune:

  Se pare ca toata polemica noastra cu cine candideaza, cine nu candideaza a fost un foc de paie.
  Din ce in ce mai acut se prefigureaza faptul ca Tiseanu Horia Laurentiu se indeparteaza de fotoliu de primar. O reusi sa stea pe el pana la alegeri sau se va muta oare la “vecini” la subsol ?
  Oricum mai e asa de mult pana-n alegeri… Si atat de incurcate sunt caile Domnului …..

  RăspundeRăspunde
 2. theConcept spune:

  si cine se ocupa de achizitii la primarie? A, da, Eliza Oprescu

  RăspundeRăspunde
 3. admin spune:

  Nu, nu se ocupa doamna Oprescu. Exista un Compartiment de achizitii publice.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF