Administratie publica

Romii îşi vor vinde fructele de pădure şi plantele medicinale în bazarul din spatele pieţii. Decizia a fost luată de Consiliul Local Câmpina

Bazar 1Scriam recent că la nivelul administraţiei locale se încearcă găsirea unei soluţii pentru ca romii care vând fructe de pădure, ciuperci şi plante medicinale să aibă la dispoziţie un spaţiu adecvat, astfel încât să nu-i mai vedem înşiraţi peste tot şi să nu mai intre în conflict cu agenţii firmei de pază sau cei ai Poliţiei Locale. Soluţia a fost găsită şi aprobată de Consiliul Local în cadrul ultimei şedinţe. Romii îşi vor vinde produsele în bazarul din spatele pieţei, unde le-au fost puse la dispoziţie 20 de tarabe cu copertine, pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat. Consiliul Local a aprobat şi un tarif de închiriere a unei tarabe: 3 lei/zi, cu tot cu TVA, bani care vor fi încasaţi de la romi de angajaţii Pieţei Centrale şi apoi viraţi la Direcţia Economică.
Propunerea cu bazarul a aparţinut conducerii Poliţiei Locale Câmpina, iar motivaţia este următoarea: „Având în vedere prezenţa în număr mare a comercianţilor ambulanţi în zona centrală a municipiului (Piaţetă Ceas, partea pietonală a parcării centrale, Parcul Milia, Parcul de la Soldat şi altele), unde este interzis comerţul ambulat de produse şi ţinând cont de problemele întâmpinate la îndepărtarea acestor comercianţi atât de firma de pază, cât şi de Poliţia Locală, vă rugăm să analizaţi posibilitatea înfiinţării unei pieţe cu caracter sezonier în perimetrul bazarului de pe Strada I.L. Caragiale”. În baza acestei solicitări, primarul Horia Tiseanu a iniţiat un proiect de hotărâre, iar Consiliul Local l-a aprobat. Dacă nu respectă noile prevederi, comercianţii sunt pasibili de sancţiuni contravenţionale cuprinse între 50 şi 200 lei.

Discuţii oficiale în cadrul şedinţei CL nu au existat. Neoficial, însă, nu toată lumea este mulţumită de modul în care s-a procedat, considerându-se că romii au fost favorizaţi, că pentru alte persoane nu s-ar fi găsit/permis o asemenea soluţie, că nu s-ar fi înfiinţat o piaţă sezonieră pentru nişte câmpineni care ar vrea să-şi vândă cireşele din propriul copac, de exemplu şi asta fără avize, autorizaţii, documente de provenienţă a produselor etc.

1 Comment

  1. constantin andrei says:

    Se pare ca au „emigrat” ca nu este nimeni cu fructe de padure.Poate era bine sa fie o deschidere oficiala cu un sobor de preoti si consilierii locali .BASCALIE e tot ce a mai ramas ca disciplina in oras ZERO.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *