Administratie publica

Din patru candidaţi au rămas doar doi, pentru funcţia de director al Poliţiei Locale Câmpina

Politia-Locala-sediu-1Scriam recent că, până la termenul limită de 12 august, patru candidaţi şi-au depus dosarele în vederea participării la concursul pentru promovarea în funcţia de director al Poliţiei Locale Câmpina. Este vorba despre Marius Vişan – actualul director interimar al instituţiei, Sânziana Roşca – şefa birourilor de Transport, SVSU şi Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Telega, Iulian Anton – şeful Biroului Juridic din Primăria Câmpina şi Gabriela Barbu – consilier în cadrul Compartimentului programe de finanţare din Primăria Câmpina. Săptămâna trecută, însă, din patru candidaţi au rămas doar doi, adică Marius Vişan şi Sânziana Roşca.
Iulian Anton şi-a retras dosarul din motive personale. Nu ştim exact care sunt acestea, dar este posibil să se fi gândit că funcţia pe care o viza nu este deloc uşoară. Să fi director al Poliţiei Locale e o mare bătaie de cap având în vedere că se apropie un an electoral greu, cu alegeri locale şi parlamentare. Şi nu mai comentăm nimic pe această temă, pentru că toată lumea ştie că, într-un an electoral, şeful Poliţiei Locale practic merge pe sârmă. Sau poate că Iulian Anton a avut alte motive.
În ceea ce o priveşte pe Gabriela Barbu, dosarul acesteia a fost respins deoarece îi lipsea cazierul administrativ, document pe care Gabi Barbu l-a solicitat la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, dar pe care nu l-a primit nici până azi. Este posibil ca în acest cazier să fi fost trecute sancţiunile acordate de Comisia de disciplină, în urma conflictelor cu primarul Horia Tiseanu. În mod cert, vă amintiţi despre scandalul izbucnit în urma pierderii finanţării europene de 4 milioane euro pentru reabilitarea Liceului Tehnologic Energetic, eşec de care a fost acuzată Gabi Barbu, în calitate de coordonator al Compartimentului programe de finanţare. Gabi Barbu a fost chemată de două ori de primar în faţa Comisiei de disciplină a funcţionarilor publici, o dată pentru lezarea imaginii şi a doua oară pentru pierderea finanţării europene. Numai că, aici apare o situaţie destul de delicată şi deloc de neglijat. Gabi Barbu a atacat în contencios-administrativ cele două dispoziţii prin care a fost sancţionată cu reducerea salariului cu 10% pe o lună, apoi pe trei luni şi procesul este în plină desfăşurare. În cazul în care câştigă în instanţă, Gabi Barbu ar putea cere daune Primăriei Câmpina că nu a fost lăsată să participe la concursul pentru postul de director al Poliţiei Locale, în condiţiile în care dosarul i-a fost respins înainte de pronunţarea instanţei.
Prima probă, cea scrisă, a concursului pentru funcţia de director al Poliţiei Locale Câmpina are loc astăzi, iar miercuri, 26 august, va avea loc proba orală.

6 Comments

 1. florin dochia says:

  Gabi Barbu e acarul Păun, dar cine are curajul să spună asta? pentru altele oare cine va fi ţap ispăşitor?

 2. DD says:

  Daca autorul comentariului anterior este Florin Dochia, fostul director al Casei de Cultura, ce vrea sa ne transmita? Stie ca mai urmeaza si altele, iar in unele s-ar putea chiar el sa fie cel vizat si isi pregateste terenul?! De urmarit!

 3. DD says:

  In privinta retragerii lui Iulian Anton, cred ca raspunsul e numai la primar, care e clar ca isi doreste la Politia Locala un om destoinic, asa cum s-a dovedit a fi Visan… Prietenii stiu de ce!

 4. co sinus says:

  Iulian Anton a fost „retras” din competiție prin alte mijloace. Chiar am fost surprins să citesc la dvs că a fost propus de primar ptr. deplasarea din Turcia.
  Plus altele…..
  Asta spune multe și despre primărie și despre Anton. Sau mai bine zis, confirmă.

 5. florin says:

  Va câştiga Marpus Vişan…prietenii ştiu de ce…

 6. florin dochia says:

  @DD: DD anonimus, plin de curaj, dă cu presupusul ca orice pafarist… poate că o vizită la manualul de limba română CU DIACRITICE ar fi folositoare… chiar dacă am serioase îndoieli că mai are vreun rost…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *