Administratie publica

Raportul Curţii de Conturi scoate la iveală multe nereguli din activitatea Primăriei Câmpina

Raport 1Abateri financiar-contabile în valoare de 8.295.365 lei, prejudicii produse – în cuantum de 385.795 lei şi venituri suplimentare care ar fi trebuit încasate în 2014 în valoare totală de 77.330 lei, acestea sunt concluziile inspectorilor Curţii de Conturi în urma controlului efectuat la Primăria Câmpina în perioada mai-iunie 2015, control care a vizat activitatea din 2014. Raportul Curţii de Conturi scoate la iveală multe nereguli din activitatea administraţiei locale. Nereguli cu bani publici şi… pe bani publici. Despre unele dintre ele am scris, despre altele nici nu am auzit până acum şi poate că nici nu am fi aflat nimic dacă nu am fi intrat în posesia Raportului Curţii de Conturi. Un raport public, atenţie, solicitat Curţii de Conturi a României în baza Legii 544/2001. Deocamdată, vă dăm doar câteva indicii privind unele dintre neregulile constatate la Primăria Câmpina.
– La lucrările de modernizare şi reparaţii realizate în anul 2014, s-au constatat cazuri în care nu au fost respectate normele privind procedurile de achiziţie publică. Nu s-au asigurat promovarea concurenţei între operatorii economici, transparenţa şi integritatea procesului de achiziţie publică, utilizarea eficientă a fondurilor publice.
– Autoritatea contractantă (adică Primăria Câmpina) nu a luat măsuri pentru obţinerea unor lucrări la preţuri cât mai scăzute, dar s-a implicat în relaţiile contractuale ale societăţilor care au depus oferte.
– Opelul Insignia folosit de primar a fost cumpărat prin fragmentarea achiziţiei în două facturi, fără respectarea prevederilor legale şi fiindu-i schimbată destinaţia faţă de cea aprobată de Consiliul Local.
– Supraevaluarea unor lucrări de asfaltare realizate în 2014. Cheltuieli nelegale şi plăţi nejustificate către unele firme care au realizat lucrări de reparaţii la străzi.
– Cheltuieli nejustificate şi plăţi nelegale către firmele care execută lucrarea de amenajare a Lacului Curiacul.
– Cheltuieli nejustificate şi plăţi nelegale către firma care execută lucrarea de reabilitare a Liceului Tehnologic Energetic.
– Lucrări executate fără studii de fezabilitate şi proiecte tehnice sau lucrări executate fără respectarea studiilor de fezabilitate şi proiectelor tehnice, deşi se cheltuiseră bani buni pe acestea.

Pe scurt, cam aşa stau lucrurile. Vom detalia totul în zilele care urmează pentru că trebuie să ştiţi cum este gestionat banul public. Raportul Curţii de Conturi este foarte interesant şi din alt punct de vedere. Primăria Câmpina şi-a însuşit constatările inspectorilor şi nu au existat probleme în divergenţă, cu excepţia subiectului legat de Opelul Insignia, marea durere a primarului Horia Tiseanu.
Raport 2

5 Comments

 1. Petrishor says:

  Wow! E varza primaria Campina! Si primarul!

 2. D.L. says:

  Intrebarea mea este daca raspunde cineva pentru toate neregulile constatate?

 3. constantin andrei says:

  Si care e treaba cum zice „JiJi”,cainii latra ursul trece,ca doar nu stai pe un munte de bani si mananci salam cu soia,trebuie sa iti faci si partea din nereguli.De ce e lupta mare sa ajungi sa controlezi banii publici .Important este sa vedem cum se dau sanctiunile si ce se rezolva ca de nereguli suntem satui.In politica pe posturi de conducere intri in anumite situatii,ori esti sarac material si urmaresti imbogatirea sau ai ceva avere si nu ai bani de curent .A se vedea profilul tuturor politicienilor.Problema este ca sunt multi si prost pregatiti profesional si normal ca altfel nu erau aici unde luna trece leafa merge in caz ca nu intervine DNA-ul.

 4. co sinus says:

  Un act de minimă normalitate faptul că raportul devine public. Starea orașului și conținutul raportului sunt certitudini de netăgăduit.
  Aștept, pe episoade sau integral, publicarea lui.
  P.S. Raportul confirmă din știrile dvs de până acum.

 5. Ion Dandoaselea says:

  Scriam mai deunazi ca sunt institutii ale statului indrituite sa verifice ce face aparatul administrativ. Nici nu ma gandeam ca deja s-a facut acest lucru.
  Din pacate se confirma faptul ca in primaria Campina se aplica politica bunului plac, a pumnului in gura, a incompetentei, a jefuirii banului public.
  In orice companie serioasa (dupa cum ii place domnului Primar sa spuna cand este vorba de masina Domniei Sale) aflata in economia concurentiala rezultate ca cele publicate de Curtea de Conturi ar fi dus la demiterea imediata a conducatorilor, poate si la ceva sanctiuni materiale. Sper ca aici ca nu se aplice zicala cu cainii si cu caravana …. Ca vad ca de onoare, bun simt si responsabilitate nu a murit nimeni din primarie : se pare ca trebuie inlocuiti cu forta……..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *