Administratie publica

„Să vindem Opelul Insignia şi să cumpărăm două Loganuri!”

Tiseanu si PitigoiLa şedinţa de joi, 30 iulie, a Consiliului Local Câmpina, consilierul Adrian Piţigoi a propus să fie vândut autoturismul Opel Insignia (achiziţionat de Poliţia Locală şi folosit de primarul Horia Tiseanu), iar din banii obţinuţi să fie cumpărate două Dacii Logan. „Opelul Insignia este o maşină pentru un demnitar. Eu cred că ar trebui să o vindem şi să cumpărăm două Loganuri pentru Poliţia Locală, poate aşa agenţii locali vor fi mai vizibili prin oraş. Şi mai facem şi o economie la bugetul local”, a afirmat Adrian Piţigoi. Mai mulţi consilieri au „mustăcit” atunci când a fost deschis subiectul şi au aşteptat cu interes reacţia primarului Horia Tiseanu. „Sunt de acord să o vindem, iar pentru primar se poate cumpăra chiar şi un Trabant, cu condiţia să aibă aer condiţionat. Pentru că văd că imaginea instituţiei pe care o reprezint nu e importantă, aş putea merge şi cu o Dacia Logan, până la urmă. Acum folosesc un Volkswagen Jetta care are peste 150.000 km la bord. Vreau să vă spun că atunci când am fost în China, o ţară comunistă, primarul avea un Mercedes S 600. Bine, eu nu aspiram la aşa ceva”, a spus ironic Horia Tiseanu. De fapt, cu ironia a parat atacul, pentru că s-a văzut clar că primarului nu-i convenea subiectul. Cât priveşte vânzarea maşinii, nu s-a luat nici o decizie, a fost o simplă discuţie, care probabil nu va avea prea curând o finalitate.
Opel
Vă reamintim că Opelul Insignia a fost cumpărat anul trecut, de Poliţia Locală, cu 28.000 euro şi folosit exclusiv de primar. Curtea de Conturi a descoperit nereguli mari la achiziţionarea acestei maşini şi i-a cerut primarului să intre în legalitate. Horia Tiseanu a fost nevoit să dea maşina înapoi la Poliţia Locală, instituţie pusă într-o situaţie nu tocmai plăcută – s-a trezit cu o maşină pe care nu a vrut-o, dar pe care a fost obligată să o cumpere. Precizăm că Primăria Câmpina nu putea cumpăra direct această maşină deoarece, conform legii, administraţiile publice nu au voie să achiziţioneze autoturisme mai scumpe de 17.000 euro.

Citiţi şi http://www.campinaph.ro/2015/07/primarul-horia-tiseanu-nevoit-sa-renunte-la-opelul-insignia-masina-se-intoarce-la-politia-locala.html

5 Comments

 1. constantin andrei says:

  Aroganta si Tupeu de Politician la primarul care este.Daca chinejii aveau „mertan” de ce sa nu cumparam un Rolls Royce pentru un primar roman anonim ? ca doar sunt bani multi si nevoi putine.E un punct forte pt campania viitoare .Un oras din ce in ce mai murdar fara locuri de munca si SARACIE provocata de HOTII incompetenti din politica.Daca primarul doreste ceva decapotabil o CARUTA ELECTRICA e tot ce trebuie la Primarie.RESPECT ZERO .

 2. Lizuca says:

  Acuma, serios vorbind, cat tupeu sa ai ca primar al unui oras mort din toate punctele de vedere sa vrei sa te plimbi cu o astfel de limuzina?! Si sa mai faci si pe desteptu ca daca nu se doreste, esti dispus sa mergi cu Trabantu?! Pe de alta parte, consilierii astia locali, din care multi sunt degeaba, cand au votat banii pentru masina de 30.000 euro la Politia Locala nu stiau ca de fapt e pentru Tiseanu?! Sigur, stiau, dar interesul poarta fesu! Interese si numai interese! Dar la anul, vin ei iar la noi sa ne ceara votul!

 3. Marian Enache says:

  numai cand e vorba de masini ne gandim la ‘imaginea institutiei’ domnule primar??? da cand e vorba ca institutia sa si faca datoria fata de cetateni, oamenii din institutie sa aiba un comportament de bun simt atunci unde e onoarea??? da onoarea dvs unde e cand folositi masina institutiei in interes personal?

 4. ala_mic says:

  haha, vrea aer conditionat ca sa se obisnuiasca cu racoarea

 5. Ion Dandoaselea says:

  Daca nu m-ar pufni plansul as putea incepe cu ceva de ras : haideti sa-l exportam pe Cel Mai Iubit Fiu al Municipiului -Primarul Horia Laurentiu Tiseanu- undeva in China sa aiba si dansul masina pe care o merita un conducator de calibrul sau…. Si cred ca toti ar fi multumiti. Noi -cetatenii- in mod sigur.
  Dar situatia este departe de a starni rasul. Sunt siderat de cum H.L.T. sfideaza legile dupa bunul sau plac si in folosul sau personal sau al apropiatilor sai. Va reamintesc o parte din aceste „piruete” : foarte probabila pierdere a fondurilor nerambursabile pentru Calea Dacia, pierderea fondurilor pentru caminul de la Energetic, plati nejustificate la blocul de necesitate, masina de serviciu…
  Uitandu-ma la acest ultim subiect ma intreb ce ar putea fi ? Inconstienta sau inceput de senilitate? Pai daca legea ii da voie sa cumpere un autoturism de o anumita valoare H.L.T. intr-un suprem dispret fata de aceasta isi cumpara masina visurilor sale in numele unei alte directii (aflate tot in subordinea sa), imparte achizitia in mai multe „bucati” chipurile independente sa se inscrie in limita iar apoi se impauneaza cu ea pe strazile unui municipiu din ce in ce mai sarac. Iar acum, odata ce matrapazlacul a fost dovedit de Curtea de Conturi cu multa aroganta o da inapoi plangandu-si din nou -ca in multe alte dati- pe propriul umar…Pai chiar asa sa fie oare? Faci un car de infractiuni iar apoi cand esti prins nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti miroase?
  In plus, unde le-o fi fost mintea Consilierilor Locali cand au aprobat aceasta achizitie? Nu stiau oare este autoturismul pentru H.L.T.? Iar daca acum se va vinde, trecand peste eventuala raspundere in fata justitiei, cine va suporta diferenta de pret intre achizitie si vanzare? Nu ar fi bine oare ca H.L.T. sa cumpere aceasta masina exact cu cat s-a platit pe ea? Si macar ar scapa de raspunderea materiala in acest caz. Ce ziceti domnilor Consilieri? Sau ca pierderea sa se imparta la toti cei ce au votat achizitia?
  Oricum, pana atunci masina sta si rugineste in curte cuiva caruia nu-i trebuie, care nu a vrut-o ca un monument al ambitiei si arogantei unui om. Pe care -mea culpa- l-am votat democratic…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *