Social

Societatea Cameron a fost preluată de grupul american Schlumberger

CameronSchlumberger este cel mai mare furnizor, la nivel global, de tehnologie şi soluţii pentru companiile de petrol şi gaze. Gigantul american a preluat grupul Cameron, valoarea totală a tranzacţiei ridicându-se la 14,8 miliarde de dolari. Astfel, în portofoliul Schlumberger intră şi societăţile Cameron de la Câmpina şi Ploieşti, două dintre cele mai mari unităţi de producţie de utilaj petrolier din România. Potrivit ziarului „Financiarul”, Schlumberger nu avea, până în momentul preluării Cameron, nici o unitate locală de producţie, dispunând în schimb de o importantă bază de servicii, în Ploieşti.
Grupul american Schlumberger reprezintă o afacere  de aproape 49 de miliarde de dolari, cu 120.000 de angajaţi activi în 85 de ţări de pe tot globul. Este, după cum spuneam, cel mai mare furnizor de tehnologie pentru industria de petrol şi gaze, iar prin preluarea Cameron (tranzacţie încheiată în urmă cu două zile) devine unul dintre cei mai importanţi producători de utilaj petrolier din lume.

4 Comments

 1. co sinus says:

  O veste bună!

 2. dasda says:

  sau proasta … depinde ce planuri au de extindere sau restructurare/eficientizare

 3. ciocolata says:

  Inainte de a scrie tampenii ar fi mai nbine sa va informati.
  Schlumberger nu este o companie Americana.

 4. admin says:

  Bun, atunci companie franco-americana suna mai bine? Companie franco-americana cu sediul la Houston, Texas, Statele Unite.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *