Social

Trei premii importante pentru micuţele balerine de la Câmpina, la Festivalul – concurs „Dance Art Romania Open”

Balerine 2La sfârşitul lunii iulie, la Năvodari a avut loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului-concurs „Dance Art Romania Open” 2015, eveniment la care au participat în premieră şi micuţele balerine de la Câmpina, pregătite de profesoara Dorina Popa. Este vorba despre fetiţele de la Clubul de Dans Fibec, mai nou Clubul „En avant”. Şi nu numai că au participat, dar au şi câştigat premiul al II-lea la Secţiunea Dans clasic – grup, categoria de vârstă 7-9 ani. Pentru prima dată de la înfiinţare, clubul de la Câmpina a intrat în concurs şi la Secţiunea Dans clasic – solo, unde două dintre fetiţe au câştigat premii importante: Erika Barbu (9 ani) – locul I şi Teodora Şerban (7 ani) – locul al II-lea. Aşadar, micuţele balerine de la Câmpina au prins gustul premiilor. Nu a trecut multă vreme de când au început să participe la diferite competiţii regionale sau naţionale şi iată că pasiunea pentru dans, munca lor şi a profesoarei Dorina Popa dau roade.
Iată componenţa trupei „En avant”, care a obţinut locul al II-lea la Năvodari, cu un vals din baletul „Coppelia” (o capodoperă a compozitorului francez Leo Delibes): Erika Barbu, Alessia Anghel, Ana Petrovanu, Ana Milu, Cătălina Dinu, Iuliana Şerban, Teodora Morar şi Daria Dumitrescu.
„Dance Art Romania Open” este cel mai mare şi important festival – concurs de dans pentru amatori din România, care include toate stilurile de dans pentru toate categoriile de vârstă. Este o competiţie internaţională organizată de Federaţia „Sportul pentru toţi” din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, D’AOR Romania, Tabăra Năvodari şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi” Buzău, prin intermediul Mihaelei Bălăceanu – reprezentant al Consiliului Internaţional al Dansului CID – UNESCO. Festivalul are ca principal scop promovarea cluburilor, şcolilor de dans, asociaţiilor culturale şi sportive din ţară şi din străinătate. La ediţia din acest an au participat peste 1.000 de dansatori. Motto-ul festivalului: „Important este să participi şi să îţi faci viaţa mai frumoasă prin  dans, nu să câştigi cu orice preţ!”
(Fotografiile au fost preluate de pe pagina de Facebook a doamnei profesoare Dorina Popa)
Balet Erika 1 Balet Teodora 1 Balerine 3

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *