La solicitarea consilierului local Monica Clinciu, conducerea Casei Tineretului a transmis Consiliului Local Câmpina o situaţie a veniturilor şi cheltuielilor înregistrate la ştrandul pe care îl are în administrare, în ultimii trei ani. De fapt, doi ani şi jumătate, pentru că datele sunt pentru 2013, 2014 şi 2015, până în august. Situaţia este destul de interesantă. În 2013 şi 2014, ştrandul a mers în pierdere, pentru ca în 2015, până la 14 august, să se înregistreze chiar şi profit. „Nu vreau să cred că ştrandul a devenit profitabil acum, când au apărut discuţiile despre posibilitatea asocierii cu un investitor privat. Poate că sunt alte motive. Dar dacă tot este profitabil, atunci cred că ar fi mai bine să nu-l dăm la nimeni şi să investim noi în modernizarea lui. 70.000 euro, cât s-a oferit o firmă privată să investească, am putea investi noi, administraţia locală, pentru că nu este o sumă pe care să nu ne permitem să o alocăm de la bugetul local. Şi dacă îl modernizăm, atunci şi veniturile vor creşte”, a afirmat Monica Clinciu.
Iată situaţia veniturilor şi cheltuielilor de la ştrand, din ultimii trei ani, cu precizarea că la cheltuieli sunt incluse salariile şi materialele de curăţare şi întreţinere a ştrandului:
2013: venituri – 4.941 lei, cheltuieli – 5.147 lei, pierderi – 206 lei
2014: venituri – 3.461 lei, cheltuieli – 5.415 lei, pierderi – 1.954 lei
2015: venituri – 7.699 lei, cheltuieli – 4.330 lei, profit – 3.369 lei (până la jumătatea lunii august)
„Este foarte uşor de explicat această situaţie. Vara lui 2015 este mai călduroasă comparativ cu anii precedenţi, când au fost mai multe perioade ploioase în iunie şi iulie. Acesta ar fi un motiv pentru care stăm mult mai bine la venituri. Al doilea motiv – faţă de anii precedenţi, în acest an, ştrandul de la Casa Tineretului este singurul ştrand funcţional din Câmpina. Totuşi, acesta este un profit parţial, până la sfârşitul anului se va mai reduce. Nu cred că vom ieşi pe minus, anul acesta, dar oricum profitul va fi mult mai mic la finalul anului”, ne-a declarat directorul Casei Tineretului, Florin Buda.
Atata timp cat managementul politic central al tarii este mediocru ,el se va resimti si in teritoriu.De fapt nu sunt solutii de a imbunatati climatul indiferent de forma de administrare publica sau privata ,si vedem clar situatia orasului la capitolul SPORT SI RELAXARE.In afara de parcuri si amennajari lacuri, restul e catastrofal.Strandul 1 INCHIS management privat,Strandul 2 INCHIS managemnt privat ,Strandul 3 la reanimare ,management public,Strandul acoperit functional si insuficient sa acopere necesarul orasului.Sunt mase mari de bani dirijate PROST de Primarie fara viziune de viitor.Pentru moment riscul de faliment este la fel daca se functioneaza pe regim Public sau Privat asa cum arata orasul acum.A se vedea si Complexul Fibec in falimet cu management Privat.Consilierii vin si pleaca la fel ca si partidele ce se schimba intre ele periodic ,se pare ca fara un Consesns Politic nu se poate face NIMIC .
Vad ca Badescu Florin bate campii… Ce legatura are strategia unei firme private cu consensul politic local si cu banii cheltuiti de primarie?