Politica

Alegeri la PSD Prahova. Patru candidaţi s-au retras şi a câştigat, evident, singurul rămas în cursă – Bogdan Toader

PSD Prahova 1Alegerile de astăzi de la PSD Prahova au fost foarte interesante. Nu ne amintim să fi existat vreodată o asemenea situaţie, când în cursa pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene să se înscrie cinci candidaţi, iar la şedinţa propriu-zisă de alegeri patru dintre ei să anunţe că se retrag. Al cincilea a câştigat, normal. Realitatea este că s-au făcut presiuni mari în PSD Prahova pentru ca „al cincilea”, adică Bogdan Toader (foto, lângă Liviu Dragnea, sursă foto max-media.ro), unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, să câştige alegerile. Presiuni făcute inclusiv de preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a şi participat la Conferinţa de alegeri de astăzi, de la Ploieşti. Pentru ca lucrurile să fie clare, precizăm că s-au retras din cursa pentru funcţia de preşedinte al PSD Prahova senatorul Daniel Savu, senatorul Radu Oprea, primarul comunei Cornu – Cornel Nanu şi preşedinta Organizaţiei de Femei – Adina Mihalcea.

Înaintea alegerilor, cele mai mari şanse de a deveni preşedinte al PSD Prahova le avea Cornel Nanu, de partea acestui aflându-se majoritatea organizaţiilor din teritoriu. Nanu s-a retras, dar nu înainte de a spune şi motivul pentru care nu mai candidează: „Vreau să mulţumesc primarilor care m-au propus şi celor peste 90 de organizaţii locale care au semnat scrisoarea deschisă prin care îmi acordau încrederea pentru a conduce aceasta filiala PSD. Vă mulţumesc, dragi colegi, însă acum am datoria să vă explic de ce mă voi retrage din această cursă şi nu voi mai candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Prahova. La sugestia domnului preşedinte Dragnea, am decis să las locul unui tânăr. Acest partid trebuie să întinerească. Am înţeles că dacă voi fi ales preşedinte, voi fi considerat omul lui Adrian Năstase sau al lui Victor Ponta şi chiar al lui Mircea Cosma. Îi apreciez şi respect pe toţi aceşti oameni pentru tot ce au făcut pentru acest partid şi pentru România. Le mulţumesc pentru susţinere colegilor mei şi vreau să-al asigur pe noul preşedinte de toată susţinerea mea!”

Cornel Nanu a mai spus câteva lucruri interesante. Nu sunt lucruri noi, în general le cunoaştem cu toţii din culise, dar se întâmplă foarte rar ca ele să fie recunoscute public de reprezentanţii partidelor: „Cei din conducerea centrală a partidului nu au nevoie de oameni care să înțeleagă prea multă administrație. Am înțeles că nu au nevoie de oameni care să pună întrebări despre proiectele de guvernare și am înțeles, mai presus de orice, că la nivelul județului Prahova au nevoie de oameni care să ia poziția de drepți atunci când sună telefonul de la centru. Au nevoie de oameni cărora să le fie impuse nume pe listă la alegerile parlamentare și așa mai departe”.

În ceea ce-l priveşte pe senatorul Daniel Savu, la Conferinţa Judeţeană acesta a anunţat că îşi retrage candidatura de la Prahova pentru că intenţionează să candideze la preşedinţia PSD naţional, la Congresul din 11 octombrie 2015.

Iată structura completă de conducere a PSD Prahova:
– Preşedinte – Bogdan Toader
– Preşedinte executiv – Cornel Nanu
– Secretar executiv – Laura Moagher
– Vicepreşedinţi: Georgică Severin, Vlad Cosma, Daniel Savu, Augustin Mitu, Andrei Sava, Radu Oprea, Cristian Ganea, Mircea Cosma, David Viter, Ludmila Sfîrloagă, Fabioara Ionescu, Andrei Nicolae, Alexandru Bănică, Emil Proșcan, Gheorghe Neaga,  Mihaela Voicilă, Decebal Rizea, Alexandru Hurloiu, Adrian Dumitru, Florin Constantin, Robert Vâscan, Monica Petcu, Rareș Enescu
– Trezorier – Ecaterina Popescu

6 Comments

 1. Jovi says:

  Nu s-a schimbat nimic la PSD Prahova. Îmi amintesc de faptul că, acum ceva ani, alegerile la Câmpina erau la fel de aranjate de la centru, listele de votat veneau deja taiate cu persoanele care nu trebuiau să câștige…
  Și probabil că nu se va schimba nimic, niciodată, cei care pot oferi soluții sau proiecte sau programe nu sunt ascultați, important e pe cine dorește conducerea sau Cosma sau… etc.

 2. As says:

  Daca tot s-a ales(„impus”-probabil)noua conducere a filialei PSD Prahova,nu trebuiau eliminate persoanele”patate” ce figureaza in calitate de vicepresedinti?Numele acestora il cunoasteti prea bine.

 3. Badescu Florin says:

  Sa speram ca tinerii promovati nu vor folosi aceleasi practici cunoscute ca;spaga de 10%,trafic de influenta,coruptie, ce au decimat conducerile Primarei ,CJ,Politie,Spitale etc.

 4. Panait says:

  De la Campina nu este …nimeni ???

 5. admin says:

  De la Campina – senatorul George Severin si doamna Mihaela Voicila, ambii sunt vicepresedinti.

 6. Badescu Florin says:

  Un nou episod din serialul „Romania Corupta”,nimic altceva!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *