Politica

Din cauza scrisorilor distribuite în Câmpina, Cezar Grama riscă excluderea din PNL

Scrisoare Cezar GramaUPDATE – În această seară, Biroul Permanent Judeţean al PDL a decis să-l demită pe Cezar Grama din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret Prahova şi să-i retragă sprijinul politic pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la nivel central al TNL. Surpriza este, însă, alta. Comitetul Judeţean Executiv (CJEX) al PNL Prahova, întrunit tot în această seară, nu a validat votul CLEX Câmpina. Membrii CJEX s-au tot certat şi nu au mai apucat să aprobe decizia luată la Câmpina cu privire la candidaţii pentru alegerile locale.

A fost prea multă linişte la PNL Câmpina atâta vreme şi iată că s-a confirmat că a fost, de fapt, liniştea de dinaintea furtunii. Pentru că acum, chiar este furtună. Nu e o tornadă, ci o furtună caracteristică politicii româneşti. Şi totul a pornit de la marea dorinţă a PNL de a arăta tuturor că este un partid democratic şi că permite oricărui membru să se înscrie într-o competiţie internă pentru alegerile locale de anul viitor. În realitate, această democraţie nu există, cel puţin în privinţa candidaturilor. S-au înscris mulţi, dar în sondajele de opinie intră puţini. Să ne amintim cum au stat lucrurile. S-au depus candidaturile interne şi, surpriză, pentru Primăria Câmpina s-a înscris şi Cezar Grama, co-preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret. Asta, în iulie. La începutul lui septembrie, Comitetul Local Executiv (CLEX) al PNL Câmpina a invalidat candidatura lui Grama şi a validat-o, cu 18 voturi din 18, pe cea a primarului în funcţie, Horia Tiseanu. Luni, la trei zile după şedinţa CLEX, Cezar Grama distribuie în Câmpina nişte scrisori adresate cetăţenilor, prin intermediul cărora se prezintă şi îşi anunţă intenţia de a intra în cursa pentru nominalizarea la candidatura de primar al municipiului din partea PNL. Asta, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Marţi, are loc şedinţa săptămânală de la partid, unde ies din nou scântei din cauza deciziilor luate de CLEX, pe de o parte şi a scrisorii lui Grama, pe de altă parte. În această seară, la Ploieşti, au loc două şedinţe importante – şedinţa Biroului Permanent Judeţean a PDL şi şedinţa Comitetului Judeţean Executiv (CJEX) al PNL Prahova. Nu ne îndoim că vor sări alte scântei din cauza situaţiei tensionate de la Câmpina şi nu ar fi exclus să se lase şi cu sancţiuni dure împotriva lui Cezar Grama. El are propriile argumente legate de statut, de dreptul de a se înscrie în cursa electorală, de tinereţe, de necesitatea unor schimbări în politică şi administraţie, dar trece mult prea uşor, probabil, peste realitatea din politică.

Din exterior, lucrurile se văd mult mai simplu. CLEX a decis că partidul nu-l vrea pe Grama candidat la Primărie şi nu l-a lăsat să intre nici în sondaje. Decizia CLEX este legală şi statutară. Tiseanu va fi candidat la un nou mandat de primar. Aşa vrea partidul. Horia Tiseanu este susţinut şi de conducerea judeţeană. Grama este în conflict de mai multă vreme cu conducerea judeţeană, mai exact cu preşedintele George Ionescu. Cezar Grama nu va putea câştiga niciodată această luptă, indiferent ce argumente ar avea. A mai făcut şi greşeala cu scrisoarea către câmpineni, mai exact cu momentul ales pentru distribuirea acestei scrisori. Iar de la această scrisoare, care l-a supărat teribil pe Horia Tiseanu, s-ar putea să i se tragă lui Cezar Grama. Pentru că, după cum cunoaştem noi părţile implicate, Tiseanu nu se va lăsa până nu va obţine o sancţiune, poate chiar excluderea lui Cezar Grama din partid. Vom vedea ce se va întâmpla în această seară şi vom reveni asupra subiectului. Ar fi fost mult mai multe de scris, dar am încercat să sintetizăm situaţia în aşa fel încât să nu complicăm şi mai mult lucrurile.

12 Comments

 1. Un liberal says:

  Asa democrat a ajuns partidul asta ca cine indrazneste sa se ridice impotriva matusalemicului Tiseanu risca excluderea?

 2. Calin says:

  Iar l-au demis pe Grama de la tineret!? Pai au mai facut-o odata si le-a intors Bucurestiul decizia, atunci cand Tiseanu a vrut musai sa-l puna pe fii-su in locul lui Grama! Oamenii astia sunt atat de orbiti de putere incat comit mereu aceleasi greseli! Si Tiseanu mai vrea un mandat de primar?!

 3. Filipstandavid says:

  Ce il recomanda pe Grama ca sa fie primar la Campina?a lucrat pana la aceasta varsta numai la stat, in functii unde l-a sustinut PDL si vorbeste despre locuri de munca si economie!a participat la vreun concurs pentru ocuparea unui post? Nu, a fost recomandat de Anghel si Alin Moldoveanu. Eu ca ccetatean al acestui oras as dori sa avem un primar tanar dar sa fie si competent si sa nu creada ca mai tine sa ne duca de nas cu lozinci gen „fiu al orasului, etc..Cred ca mai are de invatat pana sa ajunga primar de Municipiu , sa incerce la Poiana, Provita,Banesti, Sotrile….si dupa ce capata experienta, sa candideze la Campina

 4. Cara says:

  Biroul Permanent Judeţean al PDL???? :))) Al PNL…

 5. admin says:

  Este Biroul Permanent Judetean al PDL. Fiecare partid (PDL si PNL) inca mai are functionale propriile structuri de conducere. Iar pe langa acestea, exista si structurile de conducere comune, gen CLEX (local) sau CJEX (la nivel judetean). Da, stim, e o nebunie curata! 🙂

 6. co sinus says:

  O luptă surdă pentru putere, fără reguli clare și lipsită de transparență. Totul se face pe dedesubt, avem păpușari și marionete.
  PNL a greșit din start în această cursă internă, permițând depunerea de candidaturi și la Câmpina și la Ploiești pentru aceiași funcție.
  Au fost sărite etape, oamenii au fost ținuți în ceață.
  Avem un PNL Câmpina urât și se pare că și cam ….. (cum i-a zis Ilici lui Geoană)

 7. Alexandru says:

  Care este problema ca un tanar campinean care a acumulat experienta doreste sa se intoarca acasa si sa o puna in valoare ca si primar ? Este o problema ca nu l-a vazut Tiseanu la sedinta? Este o problema ca nu face parte din gasca lui de acoliti? Sau este o problema ca ii mai trebuie un mandat sa termine casa. Ma ingrozeste frica lui Tiseanu de un tanar plin de entuziasm.

 8. cornel says:

  Cine este … asta de vrea sa fie gospodarul municipiului nostru

 9. mergeBanda says:

  Divide et impera!

  Ma rog, cu oamenii din PNL/PDL, poate nu e nevoie de niste tactici prea sofisticate.

 10. ion says:

  Grama habar nu are pe ce lume traieste…si nu ar merita sa candideze. A nu se intelege ca ii iau apararea lui Tiseanu… nici pe departe. Dar nu imi place maniera de lucru a lui Tiseanu, prin faptul ca nu lasa pe nimeni sa se afirme… Singurul tanar promovat de el este fi-su, din cate inteleg. Un partid de >>>>

 11. Badescu Florin says:

  Cand doi se cearta e posibil sa castige PSD-ul care pe plan local inca se odihneste inainte de lupta cea mare.Rusinos este faptul ca vedem in continuare aceleasi personaje. Din disperare vor sa ramana cu orice pret in zona politicului, unde au acces mai usor la drenarea banului public.Multi dintre ei nu au nici o legatura cu lumea reala pt ei cariera de politician inseamna asa cum se vede zilnic din presa doar trafic de influenta ,spaga de 10% de la constructori.Sa speram ca DNA-ul va reusi in final sa distruga retelele de grupuri infractionale numite clasa politica.Ce sansa imensa are Romania cu transferul locurilor de munca din alte tari, dar unde? daca faci doar parcuri de joaca .Mizerabila si de neinteles viziune de viitor,sa distrugi un oras doar din interese personale ,incompetenta ,cultul personalitatii si furt. Consilierii se bucura de indemnizatie si concediu platit din bani publici. Rusine!!!!!!!!!!!! iar orasul arata ca dupa razboi.

 12. andreea popa says:

  Buna. Cu toata parerea de rau despre Cezar, dar eu nu l-as vota..nu a facut nimic pentru Campina..daca forea sa se afirme, o putea face pana acum..asta lasand la o parte ca e Florin Anghel in spatele lui. Pacat de el ca s-a compromis fiind langa asemenea om

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *