Eveniment

Festivalul „Serbările Toamnei” Câmpina 2015 – deschiderea oficială cu maşini de epocă, fanfară, soldaţi şi multe oficialităţi

Festival 7Lume multă, în această dimineaţă, la deschiderea oficială a celei de-a şaptea ediţii a Festivalului „Serbările Toamnei” de la Câmpina. Parcă mai multă decât de obicei, asta în condiţiile în care vremea a fost destul de mohorâtă, iar ploaia putea începe în orice moment. Din fericire, nu a plouat şi sperăm nici să nu plouă pe parcursul „Serbărilor”. La deschiderea oficială din această dimineaţă, în centrul atenţiei au fost maşinile de epocă (organizatorii au inclus în această categorie şi Dacia 1300, Lada şi Skoda, autoturisme dintr-o… epocă mai recentă, pe care ne-o amintim mulţi dintre noi), fanfara Centrului Cultural Judeţean Prahova şi un pluton de soldaţi îmbrăcaţi în uniforme din cel de-al doilea război mondial. Tema din acest an a festivalului o reprezintă „Momentele de altădată”, maşinile de epocă, soldaţii şi câteva „statui vii” îmbrăcate în costume de epocă fiind singurele legături cu tematica aleasă pentru 2015. Festival 2 Festival 3 Festival 1 Festival 4 Festival 5 Festival 6 Festival 8 Festival 9 Festival 10

Mai întâi a avut loc parada clasică, de la Hotelul Muntenia până la scena de la fosta Casă a Cărţii, paradă deschisă de maşini, fanfară şi soldaţi şi închisă de oficialităţi, cu sau fără culoare politică. Şi îi amintim aici pe senatorul George Severin, primarul Horia Tiseanu, secretarul Paul Moldoveanu şi administratorul public Remus Bădulescu, prefectul Rodica Paraschiv şi subprefectul Mădălina Lupea, consilierii locali Rodica Papuc, Monica Clinciu, Mihaela Neagu Petrovici, Viorica Stănică, Viorel Bondoc, Marian Dulă, Florin Frăţilă, Daniel Telegescu, Enache Dragomir, Daniel Ioniţă şi Adrian Piţigoi, directori din Primăria Câmpina  şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, foştii primari ai Câmpinei – Eugen Bucur şi Romul Remus Micu, precum şi Cezar Grama, colegul de partid al primarului Horia Tiseanu şi cel care i-a dat atâtea bătăi de cap în ultima vreme. Dar acum şi aici nu vorbim despre politică…
Alături de oficialităţile din Câmpina şi cele invitate de la Ploieşti s-au aflat şi delegaţiile din Cimişlia (Republica Moldova) şi Kumanovo (Macedonia), cele două localităţi cu care municipiul nostru este înfrăţit.
Cu toţii au urcat pe scenă, iar primarul, prefectul şi senatorul Severin şi reprezentanţii delegaţiilor din Cimişlia şi Kumanovo au transmis scurte mesaje câmpinenilor, cu ocazia Festivalului „Serbările Toamnei”. A fost, aşadar, o deschidere oficială clasică, dar la care, o spunem din nou, a participat multă lume. De altfel, şi terasele s-au umplut foarte repede, în timp ce pe scenă evoluau ansambluri folclorice locale.
Festival 12 Festival 11 Festival 13 Festival 14 Festival 15 Festival 16
Festival 16 Festival 0

5 Comments

 1. co sinus says:

  Domnule primar, în calitate de organizator, vă întreb: Ce a căutat Grama pe scenă? Nu face parte din primărie, nici din consiliu, nici parlamentar sau altă oficialitate nu este. Așa și PSD și UNPR puteau să -și aducă tot partidul pe scenă.
  Că Grama nu are … vedem, dar trebuia pus la punct.
  Își face campanie pe bani publici?

 2. Badescu Florin says:

  O festivitate specifica zonei balcanice cu mici ,carnati si multa bere asociata cu mult zgomot ce trebuie facuta la margine de oras unde e loc suficient ,nu trebuie blocat centrul orasului chiar daca au venit oaspeti de seama de la centru.
  Oare d-na prefect o fi citit si raportul curtii de conturi ,blocarea lucrarii de canalizare datorita fraudei,pierdera fondului de 4mil euro ,masina de 28mii de euro,litigiul de la Calea Dacia,amenajarea haznalei Curiacu,parc industrial, etc.
  Cat priveste mascarada dintre Grama si Tiseanu e doar o piesa de teatru penibila specifica clasei politice de a fi vizibili chiar pe fond NEGATIV precum ex;Ponta,sau mai bine zis in caz de „transfer” sa existe o rezerva ca la fotbal de ex.Un fapt pozitiv se poate remarca ajutorul dat consumului pt.micii comercianti in lipsa locurilor de munca permanente.

 3. P.C.R. says:

  Urat, lipsit de noima si fara substanta, sfidator si cu neobrazare se abuzeaza de demnitatea Campineanului respectabil, asa precum tiganul, caruia, atunci cand i se darama casa, el porneste muzica si se declara fericit!

 4. Mihai Dan says:

  Festivalul ….. ca la Cucuiații din Deal!
  Legat de partea electorală a acestui eveniment: chiar nu vede nimeni ce se întâmplă? Sforarul din spatele lui Grama are multă experiență. Unde te uiți, unde citești … hop și Grama. Gratuit!! Se folosește de toate mijloacele de promovare. Toate ziarele și saiturile vorbesc de Grama. De bine, de rău, nu contează. Vorbesc. Promovează imeginea. Gratuit. Toți sunt menevrați și folosiți.

 5. Dana says:

  O serbare frumoasa,de calitate, cu specific romanesc care a bucurat pe majoritatea localnicilor dar si pe turistii straini aflati in Campina care sunt obijnuitit cu acest fel de evenimente in Germania (bere si cirnati). 🙂
  Bravo organizatorilor si Primariei. Pe data viitoare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *